Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Σταματίνα Τσιμτσιλή: Ο Αλέξης Γεωργούλης, οι κυβερνήσεις συνεργασίας και ο Γιάνης Βαρουφάκης

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Σταματίνα Τσιμτσιλή: Ο Αλέξης Γεωργούλης, οι κυβερνήσεις συνεργασίας και ο Γιάνης Βαρουφάκης

Καλεσμένος στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή βρέθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε μία διαφορετική συνέντευξη με την Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε για την οικογένειά του αλλά και για τις επικείμενες εκλογές.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον Αλέξη Γεωργούλη, λέγοντας πως δεν γνώριζε κανείς στο κόμμα κάτι και πως πληροφορήθηκαν τον γεγονός όταν έγινε γνωστή η καταγγελία. Σημείωσε: «Δεν μπορούμε να κρατάμε ίσες αποστάσεις. Είμαστε με το θύμα και όχι με τον θύτη».

Ο ίδιος μίλησε και για το ζήτημα της υπερφορολόγησης λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε στις πιο δύσκολες περιόδους της Ελλάδας και ο λαός περίμενε από τη Νέα Δημοκρατία μια αλλαγή που ποτέ δεν ήρθε. 

 

Τόνισε, δε, πως δεν δεν είναι δόκιμο να συγκρίνουμε μια περίοδο όπου κύριος στόχος ήταν να βγούμε από τα μνημόνια, καθώς στόχος μας τότε ήταν να μαζέψουμε χρήματα. Υπογράμμισε πως με την υπερφορολόγηση επί Νέας Δημοκρατίας δημιουργήθηκαν υπερέσοδα στα δημόσια τάμεια ύψους 4,5 δισ. ευρώ. Αυτά τα λεφτά, όπως εξήγησε, δόθηκαν στα λεγόμενα pass: «Κατέληξε η λεγόμενη μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια».

 

Αναφέρθηκε και στην περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας με τον Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας πως διαφωνεί κάθετα μαζί του, αλλά δεν τον απέκλεισε από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας, καθώς όπως είπε «δεν αποκλείω κανέναν».

Μίλησε και για τις κυβερνήσεις συνεργασίας τονίζοντας πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο κ. Μητσοτάκης δαιμονοποιεί τις κυβερνήσεις συνεργασίας. Ωστόσο, όπως είπε μια συγκυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εφικτή: «Οι διαφορές μας είναι πολύ μεγάλες, αξιακές και πολιτικές. Καμία προοδευτική δύναμη δεν μπορεί να δώσει συγχωροχάρτι στον κ. Μητσοτάκη, δεν θα ήταν και καλό να γίνει (κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ) γιατί σε μια τέτοια εκδοχή θα τροφοδοτούσαμε τα άκρα. 

Ο ίδιος κάλεσε για ακόμη μία φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ και συγκεκριμένα σε έναν ανοιχτό και ουσιαστικό διάλογο τετ α τετ.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην οικογένειά του.

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις