Πολιτική

Ο έντονος διάλογος Φώφης Γεννηματά – Αλέξη Τσίπρα και τα… tweets

"Δεν πρόκειται να συζητήσω το Ασφαλιστικό" είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας της τηλεφώνησε για να την ενημερώσει για τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πάει στο προεδρικό μέγαρο, αλλά υπό όρους.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διάλογος που είχαν στο τηλέφωνο ο πρωθυπουργός με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ήταν… έντονος. Όταν ο κ. Τσίπρας της είπε ότι η συνάντηση γίνεται για να τους ενημερώσει, τότε έγινε… “μπαρούτι” η κα Γεννηματά, λέγοντας στον πρωθυπουργό πως αν ήθελε να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το ασφαλιστικό θα μπορούσε να το κάνει στη Βουλή ή ο αρμόδιος υπουργός στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.

“Δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε τέτοια συζήτηση” είπε η Φώφη Γεννηματά στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας όμως ότι θα παραβρεθεί στη σύσκεψη των αρχηγών. “Ο κ. #Tsipras πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το κεκτημένο της συνεννόησης, προχωρώντας σε εκλογές τον Σεπτέμβρη”, έγραψε στο twitter η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγόρησε για προσχηματικό διάλογο, σημειώνοντας πως «δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε παρωδία προσχηματικού διαλόγου με προειλημμένες αποφάσεις”.

Κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να πείσει την Φώφη Γεννηματά να συναινέσει για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, λέγοντας της πως είναι θέμα που αφορά τις επόμενες γενιές. Για να του απαντήσει η κα Γεννηματά πως και η Παιδεία αφορά τις επόμενες γενιές αλλά η κυβέρνηση δεν δίστασε να διαλύσει μια μεταρρύθμιση που ψηφίστηκε από 200 βουλευτές.

Η επίθεση της κας Γεννηματά συνεχίστηκε και από το βήμα του συνεδρίου της ΟΤΟΕ όπου μίλησε. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως αναζητά συνενόχους γιατί είναι “αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε” και τόνισε πως “δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε παρωδία προσχηματικού διαλόγου με προειλημμένες αποφάσεις. Ούτε να παγιδευτούμε στα επικοινωνιακά τους κόλπα”.

“Αν ειλικρινά θέλουν πραγματικό διάλογο ας φέρουν τις προτάσεις τους στην ΟΚΕ και την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Και με τους πολιτικούς αρχηγούς θα μπορούσε να είχε συζητήσει ο ίδιος από τον περασμένο μήνα, αν πραγματικά τον ενδιέφεραν ο προτάσεις μας ή να είχε ζητήσει μια προ ημερησίας διάταξης συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή. Δεν είναι δυνατόν ο θεσμός του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να χρησιμοποιείται ως χώρος αναζήτησης συνενόχων για θέματα άσκησης κυβερνητικής πολιτικής, όπως το ασφαλιστικό”, επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 9 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: «Μας λείπεις κάθε μέρα»
Η 29η Μαΐου παραμένει ιδιαίτερα σημαντική για την οικογένεια Μητσοτάκη αλλά και για πολλούς ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι συνδέθηκαν πολιτικά και προσωπικά με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Κυριάκος Μητσοτάκης
Στράτος Φαναράς: «Ψυχραιμία παιδιά, το νεκροταφείο κομμάτων θα έχει δουλίτσα»
Ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis προειδοποιεί ότι ανοίγει περίοδο αβεβαιότητας που απαιτεί «ταλαντούχους παίκτες» και «στρατηγικά μυαλά», την ώρα που η αντιπαράθεση για τις δημοσκοπήσεις οξύνεται
Στράτος Φαναράς
ΕΛΑΣ κατά Πιερρακάκη για την «ψηφιακή κυριαρχία»: Αιχμές για Predator, αναθέσεις και εξάρτηση από τεχνολογικούς κολοσσούς
Με εκτενή ανάρτηση, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για αδιαφάνεια, τεχνολογική εξάρτηση και ελλιπή προστασία προσωπικών δεδομένων
Αλέξης Τσίπρας
Εξώδικο στον Δουδωνή από την RealPolls μετά τα περί μαϊμούς - δημοσκόπησης: «Μου ζητούν δήλωση μετανοίας, δεν τα έχουν υπολογίσει καλά»
Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ απαντά στην εταιρεία ερευνών, δηλώνοντας ότι μπήκε στην πολιτική «για να λέει την αλήθεια, με κάθε κόστος»
Παναγιώτης Δουδωνής, ΠΑΣΟΚ 7
Ο Πολάκης δηλώνει ότι θα πάει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προς νέα μετωπική με Φάμελλο
Ο διαγραφείς από την ΚΟ δηλώνει «μέλος ΠΓ και ΚΕ», ενώ η Κουμουνδούρου κινείται σε νέο κύκλο εσωστρέφειας με φόντο τις αποφάσεις Φάμελλου και την ανακοίνωση του κόμματος Τσίπρα
Πολάκης και Φάμελλος
Πυρηνική ενέργεια: Η Ελλάδα βάζει τα θεμέλια για την επόμενη ημέρα, οι δύο σημαντικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωρά στη δημιουργία μηχανισμού παρακολούθησης των τεχνολογικών εξελίξεων, ενώ από το 2027 ξεκινά μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην πυρηνική τεχνολογία
Πυρηνική ενέργεια