Τετάρτη, 8 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ο φόβος του Τσίπρα και ο “καλωδιωμένος παντού και πάντα” Βαρουφάκης

Ο φόβος του Τσίπρα και ο “καλωδιωμένος παντού και πάντα” Βαρουφάκης

– Ο Γιάνης Βαρουφάκης φέρεται να έχει καταγράψει κρίσιμες συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα
– Εμφανίζεται αποφασισμένος να τις χρησιμοποιήσει
– Με απόφαση του πρωθυπουργού δεν θα είναι στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές
– “Βραβείο ανηθικότητας” έγραψε στο twitter
– Τι του απάντησε η εφημερίδα Παραπολιτικά

Μια… “βόμβα” που απειλεί το Μαξίμου και δεν αποκλείεται να… σκάσει δημοσιεύει το Σάββατο η εφημερίδα Παραπολιτικά. “Πρωταγωνιστές” ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και (κυρίως) ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρώην “τσάρος” φέρεται να κατέγραφε κάθε του συνάντηση και όχι μόνο εκείνο το Eurogroup της Ρίγας πριν από μερικούς μήνες. “Ήταν παντού και πάντα καλωδιωμένος” ανέφερε στα Παραπολιτικά πηγή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο Γιάνης Βαρουφάκης διαθέτει “πλήρη στοιχεία” για τα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου αμέσως μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Αλέκου Φλαμπουράρη. Την επομένη, ο Γιάνης Βαρουφάκης παραιτήθηκε, αφήνοντας αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα για υποχώρηση έναντι των δανειστών.

Για το πως “το περιεχόμενο των όσων συμφωνήθηκαν αναιρέθηκε λίγο αργότερα από τον κ. Τσίπρα με την υπογραφή της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου, δηλαδή του νέου Μνημονίου”, αναφέρει η εφημερίδα.

Μετά τις αποκαλύψεις για το Plan B και τα σχέδια για υποκλοπή των ΑΦΜ των φορολογούμενων, ο Γιάνης Βαρουφάκης τελεί υπό έρευνα, την οποία έχει διατάξει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη, είπαν, σύμφωνα πάντα με τα Παραπολιτικά, πως ο πρώην υπουργός «κυκλοφορούσε “καλωδιωμένος” σε όλες τις επίσημες ή ανεπίσημες επαφές του όσο ήταν υπουργός».

Πολλές από αυτές είχαν γίνει ακόμη και στο σπίτι του πρωθυπουργού στην Κυψέλη ή «σε δικηγορικό γραφείο και σε εξοχικά στην Αίγινα» την επίμαχη περίοδο των διαπραγματεύσεων.

Και ποια είναι η “βόμβα” που απειλεί και… τρομοκρατεί το Μαξίμου; Η δημοσιοποίηση όλων αυτών των συνομιλιών που φέρεται να έχει καταγράψει ο Γιάνης Βαρουφάκης. «Δεν είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει μόνος του ένα ενδεχόμενο κατηγορητήριο», αναφέρει συνομιλητής του στην εφημερίδα.

Υπάρχουν, αναφέρουν τα Παραπολιτικά, και αρκετοί στο παρασκήνιο που ψιθυρίζουν πλέον ότι «φεύγοντας, ο Γιάνης πήρε μαζί του τα μυστικά και τα έδωσε αλλού…».

Το οργισμένο tweet:

Φυσικά, το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των Παραπολιτικών σχολιάστηκε από τον Γιάνη Βαρουφάκη. Φυσικά μέσω του αγαπημένου του twitter, με τον πρώην υπουργό να κάνει λόγο για ανηθικότητα.

Και η απάντηση των Παραπολιτικών

Το tweet του πρώην υπουργού, φυσικά, δεν έμεινε αναπάντητο από την εφημερίδα… 

Κατανοούμε το άγχος του κ. Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος ελέγχεται από την ελληνική Δικαιοσύνη για το διαβόητο “Plan B” που προετοίμαζε εν κρυπτώ ο ίδιος και η ομάδα του και προέβλεπε παράλληλο νόμισμα και “χακάρισμα” των ΑΦΜ όλων των Ελλήνων πολιτών.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο άνθρωπος που κατέγραψε μυστικά τους συναδέλφους του, υπουργούς οικονομικών στο Eurogroup της Ρίγας, στο Ειδικό Δικαστήριο που θα παραπεμφθεί – γιατί με σχέδιο και εν πλήρη συνειδήσει κατέστρεψε τη χώρα-, θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει με τους Δικαστές του, ενδιαφέρουσες περί ηθικής, απόψεις.

Πηγή: Παραπολιτικά

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε