Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Κασσελάκης αποΤσιπροποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ – Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης στενού συνεργάτη του πρώην προέδρου και άλλων

Ο Κασσελάκης αποΤσιπροποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ – Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης στενού συνεργάτη του πρώην προέδρου και άλλων

Ξεκίνησε και επίσημα από χθες Πέμπτη (29.02.2024) το σχέδιο αποΤσιπροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ με την απόλυση του διευθυντή του κόμματος Θύμιου Γεωργακόπουλου – ο οποίος ήταν και υπεύθυνος για τα οικονομικά – και πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα

Πληροφορίες  μάλιστα αναφέρουν ότι εκτός ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν και δυο αλλά έμμισθα στελέχη. Ένας από το γραφείο Tύπου της Κοινοβουλευτικής ομάδας, και άλλη μία εργαζόμενη από το γραφείο Τύπου του κόμματος. Και τα δύο στελέχη ανήκαν στην Ομπρέλα .

Πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτές οι κινήσεις έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι στελέχη που τα οποία στην πραγματικότητα είναι ενταγμένα στην Νέα Αριστερά  συνεχίζουν να εργάζονται  και να πληρώνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια είναι ότι ο Θύμιος  Γεωργακόπουλος βρισκόταν εδώ και πολύ καιρό στο στόχαστρο των συνεργατών του αρχηγού της αξιωματικής  αντιπολίτευσης, καθώς την κρίσιμη περίοδο  της διάσπασης  – όχι δημόσια – είχε πάρει το μέρος της Εφης Αχτσιόγλου και των στελεχών  που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή, ωστόσο, το δάνειο που έδωσε ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης στο κόμμα του προκειμένου οι εργαζόμενοι να πάρουν το δώρο των Χριστουγέννων, υπήρξαν διαρροές στον τύπο γι’ αυτό το θέμα.

Ο Θύμιου Γεωργακόπουλος εκ της θέσεως του γνώριζε και τις επαγγελματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς θα έπρεπε να αιτιολογηθούν από που βρήκε τα χρήματα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον «έδωσε» για την εταιρία

Πολλοί λοιπόν θεώρησαν  ότι ο πρώην διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το θέμα της εταιρείας του Στέφανου Κασσελάκη στην δημοσιότητα  δημιουργώντας ζήτημα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος, όπως είναι γνωστό δήλωσε ότι δεν το γνώριζε ότι είναι παράνομο και ότι θα κλείσει άμεσα  την εταιρεία του.

Παράλληλα οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν  ευχαριστημένος με την διαχείριση που έκανε στα οικονομικά του κόμματος ο Θύμιος Γεωργόπουλο.

Το Σαββατοκύριακο πάντως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδράσει με τον σύζυγο του για να περάσει ένα ήρεμο διήμερο και προκειμένου  χωρίς  εσωκομματικές εντάσεις να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του.

Εν τω μεταξύ παρά το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται  στην δημοσκόπηση της Opinion Poll να βγαίνει ενισχυμένος από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό, ο προβληματισμός στην Κουμουνδούρου παραμένει μεγάλος, καθώς για μία ακόμη φορά το κόμμα εμφανίζεται στην τρίτη θέση και μάλιστα με δυο μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ.

Το γεγονός ότι φαίνεται να παγιώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση έχει  θορυβήσει ιδιαίτερα τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία φοβούνται ότι εάν  συνεχιστεί αυτή η εικόνα για έναν μήνα ακόμα πολύ  δύσκολα στην συνέχεια θα μπορεί να υπάρξει ανατροπή.

Την ίδια  στιγμή στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται να μην μπορούν να καταλήξουν στις αλλαγές που θέλουν να κάνουν καθώς με όλα τα σενάρια να είναι ανοικτά.

Δεδομένου μάλιστα ότι την Κυριακή δεν θα γίνει η ΚΕ, η οποία θα αποφάσιζε την νέα Πολιτική Γραμματεία και τους Γραμματείς του κόμματος όλα τα θέματα  είναι στον αέρα.

Οι πληροφορίες λένε ότι  η Ράνια Σβίγκου θα παραμείνει στην θέση της, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να μην έχει καταλήξει στον αναπληρωτή Γραμματέα.

Την ίδια στιγμή μεγάλη δυστοκία υπάρχει στο πρόσωπο που θα αντικαταστήσει την Δώρα Αυγέρη, από την θέση της εκπροσώπου Τύπου. Οι ίδιες πληροφορίες λένε αναφέρουν ότι  η θέση αυτή αφορά  δυο δημοσιογράφους αλλά και δύο στελέχη του κόμματος.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις