Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο κατάκοπος κύριος Τσίπρας (ΦΩΤΟ)

Ο κατάκοπος κύριος Τσίπρας (ΦΩΤΟ)

Σχεδόν ανέκφραστος. Ένα απαλό μειδίαμα σχηματίζεται στο πρόσωπό του καθώς φεύγει από τα κεντρικά της Κομισιόν μετά από σχεδόν έξι ώρες σκληρών διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς. Η κουρασμένη εικόνα του Αλέξη Τσίπρα κάνει το γύρο της… Ευρώπης.

Από την αρχή ήταν σαφές πως τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για τον Έλληνα πρωθυποργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λίγο μετά τις 14:00. Στην αίθουσα τον περίμεναν η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Μάριο Ντράγκι, ο Γερούν Ντάισλεμπλουμ και άλλοι. Αλλά κυρίως αυτοί…

Οι διαπραγματεύσεις άρχισαν και τελείωσαν μετά από έξι ώρες. Κράτησαν τόσο που χρειάστηκε να καθυστερήσει η έναρξη του Eurogroup. Όχι πως κράτησε πολύ κι αυτό. Καμία φωτογραφία μέσα από τη συνάντηση αυτή τη φορά. Κανένα αστείο στην άφιξη του πρωθυπουργού από τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Η πληροφόρηση ήταν πως “στις Κάννες, ο Παπανδρέου ήταν σαν σε παιδική χαρά”. Μένει να αποδειχτεί αν ήταν έτσι.

Αν κρίνει κανείς από το ύφος του Αλέξη Τσίπρα τη στιγμή που έφευγε πάντως, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, μέσα στο αυτοκίνητο που τον μεταφέρει από την έδρα της Κομισιόν, ξέρει πως είναι στο επίκεντρο. Και προσπαθεί να μη δείξει με οποιαδήποτε έκφραση του προσώπου του κάτι που μπορεί να τον φέρει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Αλλά κι αυτό ακόμα είναι… ύποπτο.







Φωτογραφίες: Reuters

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε