Πολιτική

Ο Κικίλιας απαντά στον Τσίπρα: «Θλιβερή η αγωνιώδης προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης…»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Αγωνιώδη προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης μιας παγκόσμιας κρίσης της Δημόσιας Υγείας», «ψευδή στοιχεία» και «εσκεμμένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας» καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Λυπάμαι πολύ για τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η αγωνιώδης προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης μιας παγκόσμιας κρίσης της Δημόσιας Υγείας είναι θλιβερή. Ακόμα πιο θλιβερά είναι τα ψευδή στοιχεία και η εσκεμμένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας» απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, ενισχύθηκε με:

-7.000 ιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και υποστηρικτικό προσωπικό.

-4.000 από τον κλάδο των νοσηλευτών μονιμοποιούνται.

-4.000 επαγγελματίες υγείας (συμβασιούχοι ΟΑΕΔ) ανανέωσαν τη σύμβασή τους για 2η χρονιά.

-616 μόνιμοι γιατροί έχουν προσληφθεί μέσα στο 2020.

-1.500 μόνιμοι γιατροί θα έχουν προσληφθεί μέσα στο 2020, 300 εκ των οποίων θα στελεχώσουν τις νέες κλίνες ΜΕΘ.

Click4more: Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Με σύγκληση Συμβουλίου Αρχηγών και υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής βάζουμε πλάτη

-Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης παρέδωσε 557 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και σήμερα έχουμε 1.046 κλίνες ΜΕΘ και συνεχώς ανοίγουμε νέες.

-Όλα τα τεστ είναι δωρεάν σε δημόσιες δομές υγείας. Κανείς συμπολίτης μας που έχει ανάγκη δεν έχει μείνει χωρίς τεστ. Έχουν διενεργηθεί 2.000.000 τεστ (PCR και Rapid)

-Οι Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας έχουν πραγματοποιήσει 13.500 αποστολές σε κάθε γωνιά της χώρας και έχουν κάνει 450.000 δωρεάν τεστ σε πολίτες.

Ο κ. Κικίλιας καταλητικά σημειώνει: «Για μια ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να διχάσει την κοινωνία, σε δύσκολες για τη χώρα στιγμές. Πολύς στα ασήμαντα και λίγος στα σημαντικά».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 47
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr 11
Crash test για Τσίπρα, Καρυστιανού και Ανδρουλάκη: ΕΛΑΣ, Ελπίδα και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τη 2η θέση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη «μεγάλη εικόνα» καταγράφεται μια σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το νέο τρίγωνο της αντιπολίτευσης αναζητά ακόμη σαφές πολιτικό αφήγημα
Οι Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Ανδρουλάκης 108
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού