Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Κοτζιάς αποβάλλει τη ΧΑ μετά τη δημοσιοποίηση του εγγράφου! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Είναι μια υπόθεση που αναμένεται να έχει ακόμη πολλά επεισόδια. Η δημοσιοποίηση από την Χρυσή Αυγή εγγράφου το οποίο θεωρεί απόρρητο το υπουργείο Εξωτερικών, έφερε και την άμεση αντίδραση του Νίκου Κοτζιά.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση έχει ξεσπάσει πολιτική “θύελλα”. Η εν λόγω επιστολή έχει σταλεί από το υπουργείο Εξωτερικών σε όλα τα κόμματα και ζητά… συνδρομή βοήθειας όσον αφορά στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Η Χρυσή Αυγή δημοσιοποίησε το έγγραφο, κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο το θεωρεί απόρρητο.

Η αντιπολίτευση δεν έμεινε… έξω από τον χορό, με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να τονίζει πως η δημοσιοποίηση είναι “απίθανη, αφελής και επικίνδυνη”, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει πως το έγγραφο είναι “αδιαβάθμιστο” και δεν αναφέρεται πουθενά ότι είναι απόρρητο!

Ο ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς, αποφάσισε να αποκλείσει την ΧΑ από κάθε συζήτηση μετά την δημοσιοποίηση του εγγράφου. Συγκεκριμένα τόνισε: “Η Χρυσή Αυγή, ακριβώς γιατί παραβίασε το απόρρητο των εγγράφων και της αλληλογραφίας του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, δεν πρόκειται να την ξανακαλέσω σε καμία συνεδρίαση του Συμβουλίου, θα την αποβάλλω“.

 

Η απάντηση ήρθε από τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος από το Κοινοβούλιο τόνισε: “Δεν έχει κανείς δικαίωμα, από την στιγμή που ο ελληνικός λαός μας εξέλεξε στην Βουλή, κανείς να μας αποβάλλει από πουθενά. Για μας δεν υπάρχει μυστική διπλωματία και εξωτερική πολιτική, ειδικά για το όνομα των Μακεδονία. Εμείς δεν δεχόμαστε την χρήση της ονομασίας της Μακεδονίας, ούτε με οποιοδήποτε συνθετικό. Εμείς είμαστε εδώ για να προστατεύψουμε τα εθνικά μας δικαιώματα”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε