Πολιτική

Ο Κουμουτσάκος στο πλευρό του Κοτζιά: “Μικρός” ο τρόπος που του φέρθηκαν

Τη στήριξή του στον Νίκο Κοτζιά προσέφερε, μέσω twitter, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Οι δυο τους έχουν συγκρουστεί πολλές φορές και σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. Αλλά ο Γιώργος Κουμουτσάκος tweet-αρε για να εκφράσει τη στήριξή του στον πρόσφατα παραιτηθέντα Νίκο Κοτζιά.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή την παραίτηση του (πρώην πια) υπουργού Εξωτερικών. Χαρακτήρισε απαράδεκτο και μικρό τον τρόπο που ο πρωθυπουργός συμπεριφέρθηκε στον Νίκο Κοτζιά.

«Με τον Νίκο Κοτζιά διαφωνήσαμε σε πολλά. Συχνά συγκρουστήκαμε με ένταση. Θεωρώ όμως απαράδεκτο και μικρό τον τρόπο που του φέρθηκαν» έγραψε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Το βράδυ της Πέμπτης (18.10.2018) ο Νίκος Κοτζιάς έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά την παραίτησή του από το υπουργείο Εξωτερικών. Και δεν δίστασε να απαντήσει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο αλλά και σε άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (όπως ο Πάνος Σκουρλέτης) που χαρακτήρισαν ακατανόητη την απόφασή του να παραιτηθεί.

[read4more]

Μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας της κίνησης Πράττω, ο Νίκος Κοτζιάς τόνισε με νόημα ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε είναι προσκολλημένος στην καρέκλα του. Ένιωσε ότι υπήρξε ανακολουθία, όπως δήλωσε, για αυτό και επέλεξε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Χαρακτήρισε μάλιστα, έντιμο μέτρο την παραίτηση.

Όταν ρωτήθηκε για τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο, προκάλεσε την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα την 9σέλιδη επιστολή παραίτησής του, η οποία βρίσκεται, όπως είπε, στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Στην ερώτηση για τις απόρρητες δαπάνες του ΥΠΕΞ, ο κ. Κοτζιάς απάντησε ως εξής: «Δεν υπάρχει θέμα με τις απόρρητες (δαπάνες) […] το ξεκαθάρισε πάρα πολύ καλά ο πρόεδρος της Βουλής». Επικαλούμενος το νόμο που κατέθεσε για τον έλεγχο των σχετικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ από το Κοινοβούλιο, είπε πως ζήτησε να επεκταθεί ο έλεγχος και στα υπόλοιπα Υπουργεία που έχουν απόρρητες δαπάνες. «Η χώρα έχει ανάγκη σοβαρότητας, νηφαλιότητας, ηθικής και στρατηγικής μακρόχρονης σκέψης», παρατήρησε επίσης.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε την ελπίδα του, «η Συμφωνία να πάει καλά (γιατί) αν δεν πάει θα δουν πόσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα», επαναλαμβάνοντας ότι την εξωτερική πολιτική την ασκεί ο πρωθυπουργός και το Υπουργείο Εξωτερικών. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν είναι ΥΠΕΞ νο2, είπε ακόμη και υποστήριξε ότι οι σχετικές αποφάσεις είχαν ληφθεί σε τέσσερις συνεδριάσεις, δύο Υπουργικά Συμβούλια και σε δύο κυβερνητικές επιτροπές. Επικαλούμενος δε, τη «δύσκολη διεθνή συγκυρία», επεσήμανε ότι απαιτείται προσοχή στις κινήσεις, μακριά από τυχοδιωκτισμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύγκρουση στη Βουλή για τα επεισόδια στο Κρατικό Νίκαιας: Η ΝΔ μιλά για «βία», η αντιπολίτευση για «φιέστα»
: Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της κυβερνητικής παράταξης έκανε λόγο για «απαράδεκτη επίθεση» κατά του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη από «νοσηρές μειοψηφίες» και ζήτησε καταδίκη από όλα τα κόμματα
Άδωνις Γεωργιάδης
Κυριάκος Μητσοτάκη σε Ναρέντρα Μόντι: Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πύλη της Ινδίας προς την Ευρώπη
Οι δύο πρωθυπουργοί επιβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο της στρατηγικής εταιρικής σχέσης των δύο χωρών και συμφώνησαν να αξιοποιηθεί το «μομέντουμ» για περαιτέρω εμβάθυνση, με αναφορές και στην εμπορική συμφωνία ΕΕ–Ινδίας
Μητσοτάκης και Μόντι
Μπακογιάννης για το κλείσιμο της ελληνικής Deutsche Welle: «Στήριγμα στον αντιδικτατορικό αγώνα, η φωνή του πατέρα μου»
Με ανάρτησή του ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων αναφέρεται στον ρόλο της DW για τον απόδημο ελληνισμό και στα χρόνια της χούντας, αλλά και την προσωπική του σύνδεση, καθώς ο πατέρας του υπήρξε ραδιοφωνική φωνή του σταθμού
Κώστας Μπακογιάννης
Παύλος Πολάκης: Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του αποφάσισε η Ολομέλεια, μετά τη μήνυση του Σταμάτη Πουλή
Κατά την ομιλία του ο Παύλος Πολάκης μίλησε για την «χειρότερη» και πιο «προκλητική» άρση ασυλίας του από το σύνολο των 13 ίδιων αποφάσεων, τις οποίες -κατά τον ισχυρισμό του- προκαλεί η ΝΔ
Παύλος Πολάκης 5
Επαφές Μητσοτάκη στην Ινδία με OpenAI, Mistral, ElevenLabs και Microsoft για εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης: Στο επίκεντρο το gov.gr
Στις συναντήσεις του πρωθυπουργού στο περιθώριο του AI Impact Summit 2026 εξετάστηκαν συνεργασίες για αναβάθμιση υπηρεσιών του κράτους και καλύτερη προσβασιμότητα (ηλικιωμένοι, ΑμεΑ), εφαρμογές σε υγεία, παιδεία, πολιτική προστασία και Δικαιοσύνη
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ έπαιζε τα ρέστα της με τον πειθαρχικό έλεγχο σε μέλος μας γιατί ερχόταν τσουνάμι για επιφανές «γαλάζιο» στέλεχος
Το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει εκ νέου τους τόνους για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, συνδέοντας τις πρόσφατες διαρροές και τα non paper της κυβέρνησης με...
ΟΠΕΚΕΠΕ
Κόντρα ΠΑΣΟΚ – Μαρινάκη: «Είμαστε στην όχθη της σοβαρότητας ενώ η κυβέρνηση δίπλα σε Τσίπρα και Καμμένο, στη “σκοτεινή” της καταπάτησης των θεσμών»
Η Χαριλάου Τρικούπη απάντησε στις αιχμές του κυβερνητικού εκπροσώπου περί «μετάλλαξης», κατηγορώντας την κυβέρνηση για «παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη» και «τοξικότητα»
ΠΑΣΟΚ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα επεισόδια έξω από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας: «Κινδύνευσε η σωματική μου ακεραιότητα – Η βία δεν είναι νόμιμο δικαίωμα»
Ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έγινε μία σύλληψη από τις αρχές, όμως δεν κατέθεσε μήνυση κατά του γιατρού που του επιτέθηκε
Νικαια επεισόδια 284