Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νέος Πρόεδρος της ΝΔ – Πως ανέτρεψε τα προγνωστικά – Το σχέδιό του για την επόμενη μέρα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην κούρσα για την εκλογή Προέδρου στη ΝΔ
– Πάνω από 4 μονάδες η διαφορά των δυο μονομάχων χωρίς το 50% των εκλογικών τμημάτων της Αττικής καταμετρημένο
– Στο 75,02% της Επικράτειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 51,6% και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 48,4%
– Στις 12.00 το μεσημέρι η τελετή παραδοσης – παραλαβής στα γραφεία της ΝΔ
– Επικοινώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για τα συγχαρητήρια!
– Νωρίτερα μετέβη στο σπίτι του πατέρα του, στην Αραβαντινού – «Και πρωθυπουργός» του ευχήθηκε ο επίτιμος
– Του τηλεφώνησε για συγχαρητήρια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης – Τηλεφώνημα και από Σαμαρά και από Καραμανλή
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ – ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Μια νέα εποχή για τη ΝΔ ξεκίνησε με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Προεδρία της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο δεύτερος πολιτικός – γιος πρώην αρχηγού – που γίνεται επίσης αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα μετά τον Γιώργο Παπανδρέου. Αυτό που εκτιμάται είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε για δυο λόγους: Πρώτον γιατί είχε καθαρότερη ατζέντα για το τι θέλει να κανει πολιτικά από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και δεύτερον γιατί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης άφησε να εξελιχθεί το πολιτικό φλέρτ που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ με το προσωπό του.

Τα επίσημα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης επικράτησε του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο 75,02% της Επικράτειας, με 51,6%, έναντι 48,4%. 

Η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ήταν αυτό που θα έλεγε κανείς ότι ήταν αναμενόμενη. Από την στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες και τα δυο επιτελεία δήλωναν ότι ήταν κοντά στη νίκη. Ωστόσο, η ψαλίδα ανάμεσα στους δυο υποψηφίους άρχισε να ανοίγει όταν άρχισαν να ενσωματώνονται και τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα της Αττικής όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεγάλη δύναμη.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ακόμα και στην Βόρεια Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να “αλώσει” παραδοσιακά Καραμανλικά κάστρα ακόμα και μέσα στην Θεσσαλονίκη. Μόλις φάνηκε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο νικητής της εκλογικής βραδιάς, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να πάει στο σπίτι του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην οδό Αραβαντινού. Ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ, αφού συνεχάρη τον γιό του, του ευχήθηκε και πρωθυπουργός.

Αμέσως μετά ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ φτάνοντας στα γραφεία του στην οδό Χαλκοκονδύλη εμφανίστηκε ενωτικός στο μήνυμά του.

“Από σήμερα ξεκίνησε το χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα μέχρι να κλείσει το τελευταίο κεφάλαιο λαϊκισμού στην Ελλάδα. Ας το γνωρίζει αυτό καλά και ο κ.Τσίπρας”, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Σήμερα είναι μια μεγάλη, μια ιστορική μέρα για την παράταξή μας. Ενεργοί πολίτες, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, τα 400.000 μέλη της παράταξής μας, πήραν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους και μου έδωσαν εντολή να κάνω το όραμά τους πράξη”.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του, τους διαβεβαίωσε ότι έχει πλήρη συνείδηση του βάρους που αποθέτουν στους ώμους μου και σημείωσε: “Η εντολή τους είναι ξεκάθαρη: ενωμένοι να προχωρήσουμε στην δημιουργική ανανέωση και τη διεύρυνση ώστε σύντομα η Νέα Δημοκρατία να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Η παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στη χώρα”.
Αναφέρθηκε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη λέγοντας: “Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον αγώνα που έδωσε. Τον σέβομαι και τον τιμώ, θα είναι πολύτιμος συνεργάτης μου την επόμενη μέρα. Μαζί θα είμαστε από τώρα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας. Όπως μαζί θα είμαστε και με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον ‘Αδωνι Γεωργιάδη. Και φυσικά με όλους τους βουλευτές, τα στελέχη της ΝΔ, τα 400.000 μέλη και όλους τους φίλους της Παράταξης. Ό,τι κι αν ψήφισαν, όποιον κι αν υποστήριξαν, τους βεβαιώνω ότι είμαστε μαζί. Ενωμένοι. Από αύριο ξεχνάμε αυτά που μας χώριζαν. Ο σκοπός μας είναι ένας. Να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία όλες τις δυνάμεις του τόπου που βρίσκονται απέναντι στο λαϊκισμό μιας ανίκανης κυβέρνησης”.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και την οικογένειά του: “Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνεργάτες μου, την ομάδα μου και τους εκατοντάδες εθελοντές που ήταν η ψυχή της προεκλογικής περιόδου. Χάρη σε αυτούς οι ιδέες μας έφτασαν σε κάθε άκρη της χώρας και ενέπνευσαν τους πολίτες να έρθουν μαζί στο δρόμο προς τη νίκη. Όμως το μεγαλύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στην οικογένεια μου. Στην Μαρέβα, στην Σοφία, στον Κωνσταντίνο και στην Δάφνη. Χωρίς την αγάπη τους και τη στήριξη τους δεν θα βρισκόμουν σήμερα εδώ”.

Κλείνοντας ανέφερε: “Τώρα ξεκινά η ώρα της μεγάλης ευθύνης. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Αλλά μας δίνει δύναμη η ελπίδα των πολιτών. Ελπίδα ότι κάτι πραγματικά μπορεί να αλλάξει σε αυτήν την χώρα. Πολίτες που αποστρέφονταν την πολιτική σηκώθηκαν από τον καναπέ και συμμετείχαν γιατί πίστεψαν στη δύναμη των επιχειρημάτων μας. Και αυτό είναι ίσως το πιο αισιόδοξο μήνυμα. Έχω πει πολλές φορές, η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα, η πολιτική θα το λύσει. Όχι όμως η πολιτική έτσι όπως την ξέραμε. Μια άλλη πολιτική που θα προτάσσει την αλήθεια, την αποτελεσματικότητα, τη συνέπεια, την εργατικότητα, την αξιοκρατία. Για αυτές τις αξίες θα αγωνιστούμε, αυτές τις αξίες θα υπηρετήσουμε χωρίς εκπτώσεις και χωρίς συμβιβασμούς. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες. Το έχει πετύχει στο παρελθόν, θα το πετύχει και τώρα”.

Ο Βαγγέλης δεν μίλησε

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης περιορίστηκε να στείλει ως δήλωση μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί. Δεν εμφανίστηκε στο εκλογικό του κέντρο, αλλά και δεν έκανε καμία άλλη δήλωση εκτός από ένα post στο twitter με το οποίο ευχαριστούσε όλους όσοι τον στήριξαν στην εκλογική αναμέτρηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγχαρητήρια από Τσίπρα και στο βάθος συνάντηση

Το νέο Πρόεδρο της ΝΔ συνεχάρη και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και του έδωσε τις ευχές του και μάλιστα συμφώνησαν το επόμενο διάστημα να συναντηθούν, αλλά ημερομηνία δεν έχει ορισθεί ακόμα.

Τηλεφωνήματα και από δυο πρώην

Ο Αντώνης Σαμαράς, επικοινώνησε με το νέο Πρόεδρο της ΝΔ για να τον συγχαρεί. “Συγχαίρω θερμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του. Από αύριο η ΝΔ ανανεωμένη και ενωμένη οφείλει να αγκαλιάσει όλους τους Έλληνες και να κερδίσει οριστικά τη μάχη κατά του λαϊκισμού”, τόνισε σε γραπτή του δήλωση ο Αντώνης Σαμαράς. Τα συγχαρίκια στον Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής και μάλιστα συμφώνησαν να συναντηθούν.

Το ψυχρό μήνυμα της Ντόρας

Η πρώτη αντίδραση από την οικογένεια Μητσοτάκη ήρθε από την Ντόρα Μπακογιάννη μέσω Facebook και η οποία δεν ξεχείλιζε από συναισθήματα για την μεγάλη νίκη του αδελφού της.

 

Μέσω Facebook η Ντόρα Μπακογιάννη δίνει τα συγχατηρήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνοντας πως πέτυχε μία μεγάλη νίκη! 

 

Κυριάκο, συγχαρητήρια. Πέτυχες μία μεγάλη νίκη. Νίκη αρχών, νίκη των ιδεών μας, νίκη ανανέωσης. Για τη ΝΔ ξεκινάει μια κ…

Δημοσιεύτηκε από Dora Bakoyannis – Ντόρα Μπακογιάννη στις Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

 

Το πρώτο μήνυμα ήταν του Λεβέντη

Η αλήθεια είναι ότι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης συγχαίρει τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του. Όπως επισημαίνει, τώρα είναι η μεγάλη ώρα ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας να συμβάλλει στην δημιουργία μιας κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής αποτελούμενη από τεχνοκράτες, η οποία θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών. Αν το πράξει θα δικαιώσει την προτίμηση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας προς το πρόσωπο του. Αν δεν το πράξει και ονειρευτεί επιστροφή σε παρωχημένες εποχές δικομματισμού τότε θα έχει αδικήσει τους ψηφοφόρους που σήμερα τον προτίμησαν και θα έχει κάνει το λάθος να βάλει το κόμμα πάνω από την χώρα.

Τον κ. Μητσοτάκη συνεχάρη μέσω sms ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, η Φώφη Γεννηματά προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά αλλά δεν τον βρήκε και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επικοινώνησε με το νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, του έδωσε συγχαρητήρια για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της ΝΔ και του ευχήθηκε καλή δύναμη για τις δύσκολες μάχες που έρχονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε