Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ο Λοβέρδος που «ήθελε να δείρει τον Τσίπρα» τον συνάντησε στην Βουλή (pics)

Λοβέρδος
Φωτογραφία: Intime

Ένα… πολυαναμενόμενο τετ α τετ έγινε το βράδυ της Τρίτης, 15.12.2020, στην Βουλή κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Ήταν η στιγμή που ο Ανδρέας Λοβέρδος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Αλέξη Τσίπρα.

Επρόκειτο για την πρώτη φορά που οι δύο άνδρες συναντήθηκαν αφότου έγιναν οι αποκαλύψεις στο βιβλίο που έγραψε ο Ανδρέας Λοβέρδος, με τίτλο Απόπειρα δολοφονίας» και αφορούσαν στην απόφασή του να… δείρει τον Αλέξη Τσίπρα μέσα στη Βουλή (!) λόγω της υπόθεσης Novartis και την εμπλοκή του ονόματός του σε αυτήν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο Α. Λοβέρδος υποστηρίζει σύμφωνα με πληροφορίες πως μίλησε σε πολύ φιλικό κλίμα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και οι φωτογραφίες δείχνουν πως οι δύο άνδρες ίσως… συζήτησαν και το επίμαχο θέμα.

Click4more: Μητσοτάκης: Mea culpa στον Φίλη μετά το σχόλιο στην Βουλή (video)

Στο βιβλίο του ο Ανδρέας Λοβέρδος περιγράφει πώς ο ίδιος βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα για την υπόθεση NOvartis, όντας ένα από τα 10 πολιτικά πρόσωπα τα οποία μπήκαν στο στόχαστρο, με την τότε κυβέρνηση να στήνει προανακριτική επιτροπή. Λίγο πριν έρθει στη Βουλή, τότε, η πρόταση για τη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής, ο Ανδρέας Λοβέρδος περιγράφει στο βιβλίο του ότι καθώς έβλεπε ψέματα και συκοφαντίες σχετικά με την υπόθεση Novartis να υιοθετούνται από τους βουλευτές της συμπολίτευσης και να στήνεται μια εκστρατεία λάσπης εναντίον του, σκέφτηκε να δείρει τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μέσα στη Βουλή.

Δείτε τις εικόνες από το τετ α τετ

Λοβέρδος Λοβέρδος

Γεννηματά: «Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο του Λοβέρδου»

Η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην ΕΡΤ και κληθείσα να σχολιάσει την αναφορά στο βιβλίο του Α. Λοβέρδου περί ξυλοδαρμού του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, «άδειασε» τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ:

Click4more: Μητσοτάκης με τέσσερις μεγάλες ειδήσεις στην Βουλή: Ποιοι δικαιούνται μείωση ενοικίου 80%

«Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο. Είναι όμως αυτονόητο ότι κάθε συγγραφέας και ο συγκεκριμένος αναλαμβάνει την ευθύνη γι’ αυτά που γράφει. Η δική μου προτεραιότητα είναι τα πολύ σοβαρά προβλήματα των ανθρώπων αυτή την εποχή, όπως φαίνεται με τη δουλειά μας και με τις παρεμβάσεις μας καθημερινά».

Τι έγραψε ο Λοβέρδος

«Γεννήθηκε μέσα μου η ιδέα να τον δείρω. Κυριολεκτώ. Την οργάνωσα, μάλιστα, λίγο στο μυαλό μου. Θα επεδίωκα, σκεφτόμουν, να διασταυρωθώ μαζί του, όταν θα ερχόταν στην αίθουσα της Βουλής για να μιλήσει και τότε θα του έσπαγα τη μύτη, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Σοβαρολογούσα», γράφει χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος στο βιβλίο του με τίτλο «Απόπειρα δολοφονίας» (σ.σ. διαβάστε εδώ όλο το απόσπασμα).

Στη συνέχεια αναφέρει: «Παρακάλεσα τον Άγγελο Καραχάλιο και τη Μαρία Μιλήνη να συσκεφτούμε για τη στάση μου στη Βουλή. Όταν έκανα ως εισήγηση τη σκέψη να δείρω τον πρωθυπουργό και κατάλαβαν πως δεν αστειεύομαι, έμειναν αγάλματα. Δεν συνήλθαν αμέσως. Είμαι τόσο ξένος και ριζικά αντίθετος με όλα αυτά, που έψαχναν να βρουν κάτι να πουν. Μετά άρχισαν να διαμαρτύρονται, ίσως και να φωνάζουν.

Τους κοιτούσα απολύτως αδιάφορος. Έως που άρχισαν να αρθρώνουν επιχειρήματα εναντίον όσων σκεφτόμουν να κάνω. Εν πάση περιπτώσει πείστηκα αμέσως. Μετά το συζήτησα για λίγο και με τον εαυτό μου. Δεν θα μπορούσα στην πραγματικότητα ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο. Ωστόσο, το είχα σκεφτεί».

Φωτογραφίες: Intime.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις