Πολιτική

Ο Μάκης Βορίδης και η γραβάτα με την ελληνική σημαία στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Έπαθε… βασιλιά Κάρολο ο νέος υπουργός Μετανάστευσης

Πάντα (και στα πάντα) η σημειολογία παίζει τον δικό της ξεχωριστό ρόλο. Πόσω μάλλον στην ορκωμοσία μιας κυβέρνησης. Ακόμα κι αν μιλάμε για τη γραβάτα ενός υπουργού. Του Μάκη Βορίδη εν προκειμένω.

Μετά τον ανασχηματισμό της Παρασκευής (14.03.2025) ο Μάκης Βορίδης «φεύγει» από το Μαξίμου (όπου ήταν ως υπουργός Επικρατείας ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού) και μετακινείται στο υπουργείο Μετανάστευσης. Μοιραία, ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κώστα Τασούλα.

Οι αλλαγές που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό θεωρήθηκαν κι ένα μήνυμα προς τα… δεξιά, με πολλά στελέχη που θεωρούνται «Σαμαρικοί» να μπαίνουν στο κυβερνητικό σχήμα.

Ένας από εκείνους που άλλαξαν πόστο και ο Μάκης Βορίδης. Θεωρήθηκε ο κατάλληλος για να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης, σε μια περίοδο που το θέμα επιστρέφει εμφατικά στην επικαιρότητα και αναμένεται να αποτελέσει κεντρικό ζήτημα για την Ευρώπη το επόμενο διάστημα.

Ο νέος υπουργός Μετανάστευσης, λοιπόν, εμφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία φορώντας γραβάτα που είχε πάνω της την ελληνική σημαία.

Μάκης Βορίδης Μάκης Βορίδης

Μάκκης Βορίδης, Γιάννης Λοβέρδος
Μάκης Βορίδης και Γιάννης Λοβέρδος / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν ένα μήνυμα του νέου υπουργού ότι στο θέμα της μετανάστευσης θα μπουν συγκεκριμένες προτεραιότητες. «Από τη γραβάτα;» θα σκεφτεί κανείς; Είπαμε, η σημειολογία παίζει πάντα το ρόλο της.

Δεν είναι βέβαια ο πρώτος ο Μάκης Βορίδης που εμφανίζεται δημόσια με γραβάτα που έχει πάνω της την ελληνική σημαία. Του έχει πάρει την πρωτιά ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος, όταν φόρεσε μια τέτοια γραβάτα για να συναντήσει τον τότε πρωθυπουργό της χώρας του, Ρίσι Σούνακ, μόλις λίγα 24ωρα μετά την απρέπεια του τελευταίου να μην συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Λονδίνο, ακυρώνοντας την τελευταία στιγμή τη συνάντησή τους στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κεραμέως κατά Ανδρουλάκη: Θα μπορούσε να μην έχει καταψηφίσει τη δυνατότητα για 4ημερη εργασία
«Μια οριζόντια μείωση του χρόνου εργασίας απλώς αυξάνει το κόστος εργασίας, το οποίο εν συνεχεία μετακυλίεται στην πραγματική οικονομία και τελικά στον ίδιο τον εργαζόμενο»
Νίκη Κεραμέως 8
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 13,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Τα ποσοστά Τσίπρα και Καρυστιανού
Η ακρίβεια και η οικονομία παραμένουν τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας - Δημοφιλέστερη πολιτική αρχηγός η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Κάλπη 140
Επιτελικό κράτος: Από το gov.gr στη μείωση των τροχαίων και από το panic button στο «Σπίτι μου» και τα προγράμματα 36 δισ ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης
Το κυβερνητικό μοντέλο με κεντρικό συντονισμό, στοχοθεσία και παρακολούθηση έργων – Παραδείγματα από την καθημερινότητα των πολιτών
Μέγαρο Μαξίμου
Θάνος Πλεύρης στη τριμερή με Βουλγαρία και Τουρκία για το μεταναστευτικό: Ενίσχυση της μάχης κατά των διακινητών
Στην Αθήνα οι υπουργοί των τριών χωρών – Θετική αποτίμηση της συνεργασίας, έμφαση στην ασφάλεια των συνόρων, στις επιστροφές και στις πιθανές επιπτώσεις από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Τριμερής συνάντηση υπουργών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Τουρκίας στην Αθήνα για το μεταναστευτικό