Πολιτική

Ο Μάκης Βορίδης και η γραβάτα με την ελληνική σημαία στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Έπαθε… βασιλιά Κάρολο ο νέος υπουργός Μετανάστευσης

Πάντα (και στα πάντα) η σημειολογία παίζει τον δικό της ξεχωριστό ρόλο. Πόσω μάλλον στην ορκωμοσία μιας κυβέρνησης. Ακόμα κι αν μιλάμε για τη γραβάτα ενός υπουργού. Του Μάκη Βορίδη εν προκειμένω.

Μετά τον ανασχηματισμό της Παρασκευής (14.03.2025) ο Μάκης Βορίδης «φεύγει» από το Μαξίμου (όπου ήταν ως υπουργός Επικρατείας ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού) και μετακινείται στο υπουργείο Μετανάστευσης. Μοιραία, ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κώστα Τασούλα.

Οι αλλαγές που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό θεωρήθηκαν κι ένα μήνυμα προς τα… δεξιά, με πολλά στελέχη που θεωρούνται «Σαμαρικοί» να μπαίνουν στο κυβερνητικό σχήμα.

Ένας από εκείνους που άλλαξαν πόστο και ο Μάκης Βορίδης. Θεωρήθηκε ο κατάλληλος για να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης, σε μια περίοδο που το θέμα επιστρέφει εμφατικά στην επικαιρότητα και αναμένεται να αποτελέσει κεντρικό ζήτημα για την Ευρώπη το επόμενο διάστημα.

Ο νέος υπουργός Μετανάστευσης, λοιπόν, εμφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία φορώντας γραβάτα που είχε πάνω της την ελληνική σημαία.

Μάκης Βορίδης Μάκης Βορίδης

Μάκκης Βορίδης, Γιάννης Λοβέρδος
Μάκης Βορίδης και Γιάννης Λοβέρδος / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν ένα μήνυμα του νέου υπουργού ότι στο θέμα της μετανάστευσης θα μπουν συγκεκριμένες προτεραιότητες. «Από τη γραβάτα;» θα σκεφτεί κανείς; Είπαμε, η σημειολογία παίζει πάντα το ρόλο της.

Δεν είναι βέβαια ο πρώτος ο Μάκης Βορίδης που εμφανίζεται δημόσια με γραβάτα που έχει πάνω της την ελληνική σημαία. Του έχει πάρει την πρωτιά ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος, όταν φόρεσε μια τέτοια γραβάτα για να συναντήσει τον τότε πρωθυπουργό της χώρας του, Ρίσι Σούνακ, μόλις λίγα 24ωρα μετά την απρέπεια του τελευταίου να μην συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Λονδίνο, ακυρώνοντας την τελευταία στιγμή τη συνάντησή τους στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης σε νέους στο «Forbes 30 under 30»: Κάτι αλλάζει στην Ελλάδα και έχουμε κάθε λόγο να το αγκαλιάσουμε και να το υποστηρίξουμε
«Στέλνουμε μήνυμα στη νέα γενιά ότι αν είσαι κάτω από 25 ετών, από 1.1.2026 δεν θα πληρώνεις καθόλου φόρο εισοδήματος και αν είσαι από 25 μέχρι 30 ετών θα πληρώνεις φόρο 9%», τόνισε ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο «Forbes 30 under 30»
Παναγιώτης Λαφαζάνης για το βιβλίο Τσίπρα: Είναι πολιτική αυτοκτονία, σκέψη πολιτικού βρυκόλακα να τα βάζει με όλους και να βγάζει λάδι τον εαυτό του
«Τον Αλέξη Τσίπρα το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η πρωθυπουργική καρέκλα. Τίποτα άλλο. Ήταν κυνικός και αδίστακτος. Εγώ τον έβλεπα και φοβόμουν»
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη Μόσχα το 2015
10
Νίκος Μωραΐτης: Απόλυτα συμβατή με τη μεγαλομανία Κασσελάκη η φράση «πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά μου στο Μαξίμου»
«Δεν πειράζει, ας φύγουν, το θέμα είναι ότι έχουμε ένα μεγάλο asset, έχουμε έναν Πρόεδρο ο οποίος μπορεί να αφήσει αποτύπωμα στην Ελλάδα εν δυνάμει μεγαλύτερο και από του Ανδρέα Παπανδρέου, έτσι δεν είναι;»
Ο Νίκος Μωραΐτης 5