Πολιτική

Ο Μάκης Βορίδης και η γραβάτα με την ελληνική σημαία στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Έπαθε… βασιλιά Κάρολο ο νέος υπουργός Μετανάστευσης

Πάντα (και στα πάντα) η σημειολογία παίζει τον δικό της ξεχωριστό ρόλο. Πόσω μάλλον στην ορκωμοσία μιας κυβέρνησης. Ακόμα κι αν μιλάμε για τη γραβάτα ενός υπουργού. Του Μάκη Βορίδη εν προκειμένω.

Μετά τον ανασχηματισμό της Παρασκευής (14.03.2025) ο Μάκης Βορίδης «φεύγει» από το Μαξίμου (όπου ήταν ως υπουργός Επικρατείας ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού) και μετακινείται στο υπουργείο Μετανάστευσης. Μοιραία, ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κώστα Τασούλα.

Οι αλλαγές που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό θεωρήθηκαν κι ένα μήνυμα προς τα… δεξιά, με πολλά στελέχη που θεωρούνται «Σαμαρικοί» να μπαίνουν στο κυβερνητικό σχήμα.

Ένας από εκείνους που άλλαξαν πόστο και ο Μάκης Βορίδης. Θεωρήθηκε ο κατάλληλος για να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης, σε μια περίοδο που το θέμα επιστρέφει εμφατικά στην επικαιρότητα και αναμένεται να αποτελέσει κεντρικό ζήτημα για την Ευρώπη το επόμενο διάστημα.

Ο νέος υπουργός Μετανάστευσης, λοιπόν, εμφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία φορώντας γραβάτα που είχε πάνω της την ελληνική σημαία.

Μάκης Βορίδης Μάκης Βορίδης

Μάκκης Βορίδης, Γιάννης Λοβέρδος
Μάκης Βορίδης και Γιάννης Λοβέρδος / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν ένα μήνυμα του νέου υπουργού ότι στο θέμα της μετανάστευσης θα μπουν συγκεκριμένες προτεραιότητες. «Από τη γραβάτα;» θα σκεφτεί κανείς; Είπαμε, η σημειολογία παίζει πάντα το ρόλο της.

Δεν είναι βέβαια ο πρώτος ο Μάκης Βορίδης που εμφανίζεται δημόσια με γραβάτα που έχει πάνω της την ελληνική σημαία. Του έχει πάρει την πρωτιά ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος, όταν φόρεσε μια τέτοια γραβάτα για να συναντήσει τον τότε πρωθυπουργό της χώρας του, Ρίσι Σούνακ, μόλις λίγα 24ωρα μετά την απρέπεια του τελευταίου να μην συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Λονδίνο, ακυρώνοντας την τελευταία στιγμή τη συνάντησή τους στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Αχ. Καραμανλής για άρση ασυλίας: «Απολύτως αβάσιμα όσα μου προσάπτονται, κρίνομαι γιατί φέρω συγκεκριμένο επώνυμο»
Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι δεν τέλεσε «καμία απολύτως αξιόποινη πράξη» και ανακοίνωσε πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές
Κώστας Αχ. Καραμανλής
Ενοίκια, καύσιμα, επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και ρύθμιση οφειλών: Τα 8 μέτρα στήριξης μετά το πλεόνασμα
«Είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε χωρίς να διαταράξουμε την οικονομική ισορροπία που με τόσο κόπο κατακτήσαμε» τόνισε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του. Επιβεβαίωση newsit.gr για τη ρύθμιση οφειλών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 244
Μέτρα στήριξης ανακοινώνει στις 12.30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Ρυθμίσεις οφειλών - «ανάσα» για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένα μέτρο έκπληξη
Όλα τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ - Αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr
Κυριάκος Μητσοτάκης 117