Πολιτική

Ο Μάκης Βορίδης και η γραβάτα με την ελληνική σημαία στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Έπαθε… βασιλιά Κάρολο ο νέος υπουργός Μετανάστευσης

Πάντα (και στα πάντα) η σημειολογία παίζει τον δικό της ξεχωριστό ρόλο. Πόσω μάλλον στην ορκωμοσία μιας κυβέρνησης. Ακόμα κι αν μιλάμε για τη γραβάτα ενός υπουργού. Του Μάκη Βορίδη εν προκειμένω.

Μετά τον ανασχηματισμό της Παρασκευής (14.03.2025) ο Μάκης Βορίδης «φεύγει» από το Μαξίμου (όπου ήταν ως υπουργός Επικρατείας ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού) και μετακινείται στο υπουργείο Μετανάστευσης. Μοιραία, ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κώστα Τασούλα.

Οι αλλαγές που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό θεωρήθηκαν κι ένα μήνυμα προς τα… δεξιά, με πολλά στελέχη που θεωρούνται «Σαμαρικοί» να μπαίνουν στο κυβερνητικό σχήμα.

Ένας από εκείνους που άλλαξαν πόστο και ο Μάκης Βορίδης. Θεωρήθηκε ο κατάλληλος για να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης, σε μια περίοδο που το θέμα επιστρέφει εμφατικά στην επικαιρότητα και αναμένεται να αποτελέσει κεντρικό ζήτημα για την Ευρώπη το επόμενο διάστημα.

Ο νέος υπουργός Μετανάστευσης, λοιπόν, εμφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία φορώντας γραβάτα που είχε πάνω της την ελληνική σημαία.

Μάκης Βορίδης Μάκης Βορίδης

Μάκκης Βορίδης, Γιάννης Λοβέρδος
Μάκης Βορίδης και Γιάννης Λοβέρδος / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν ένα μήνυμα του νέου υπουργού ότι στο θέμα της μετανάστευσης θα μπουν συγκεκριμένες προτεραιότητες. «Από τη γραβάτα;» θα σκεφτεί κανείς; Είπαμε, η σημειολογία παίζει πάντα το ρόλο της.

Δεν είναι βέβαια ο πρώτος ο Μάκης Βορίδης που εμφανίζεται δημόσια με γραβάτα που έχει πάνω της την ελληνική σημαία. Του έχει πάρει την πρωτιά ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος, όταν φόρεσε μια τέτοια γραβάτα για να συναντήσει τον τότε πρωθυπουργό της χώρας του, Ρίσι Σούνακ, μόλις λίγα 24ωρα μετά την απρέπεια του τελευταίου να μην συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Λονδίνο, ακυρώνοντας την τελευταία στιγμή τη συνάντησή τους στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Εγκαινιάζεται το νέο Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών – Στόχος οι επενδύσεις 1 δισ. σε τεχνολογία και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
To Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών (HIIF) αποτελεί επενδυτικό βραχίονα του Υπερταμείου, με στόχο να προσελκύσει επενδύσεις
Κυριάκος Μητσοτάκης 4
Ο Ανδρέας Λοβέρδος προσχώρησε στη ΝΔ – «Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πατριωτικά, μεταρρυθμιστικά, φιλελεύθερα»
«Μακριά από ταμπέλες και δόγματα ενώνουμε τις προσπάθειές μας για μια καλύτερη ζωή των πολιτών και ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την προσχώρηση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ
Ανδρέας Λοβέρδος και Κυριάκος Μητσοτάκης 358
Η Νίκη απομακρύνει τον βουλευτή Νίκο Βρεττό από την εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – «Αν διαγραφώ, θα ανεξαρτητοποιηθώ»
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, αιτία για την παραπομπή του βουλευτή στην επιτροπή δεοντολογίας ήταν η απόφασή του να υποστηρίξει την πρόταση της ΝΔ για τη θέση του προέδρου της εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο βουλευτής της Νίκης Νίκος Βρεττός 1