Site icon NewsIT
13:08 Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2025

Ο Μητσοτάκης απάντησε έμμεσα στον Καραμανλή για τη Δικαιοσύνη: H αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης μπορεί εύκολα σε αυτό το τοξικό περιβάλλον να γίνει μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία στο μυαλό των πολιτών

«Το έργο της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης προωθείται με την εμπιστοσύνη σε αυτήν» τόνισε ο πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στο Περιστέρι βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (17.10.2025) ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Πρωτοδικείου. Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Κατά την ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την εμπιστοσύνη που πρέπει να έχουν οι πολίτες στη Δικαιοσύνη αλλά και για τους κινδύνους που ενέχει η αμφισβήτησή της. Έμμεσα απάντησε στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο οποίος είχε αφήσει αιχμές για τη λειτουργία των θεσμών και της δικαιοσύνης.

«Είναι μία θετική εμπειρία που αξίζουμε να τη γιορτάσουμε όλοι μαζί και νομίζω η καλύτερη απόδειξη ότι το έργο, το δύσκολο έργο της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης προωθείται με πείσμα και με επιμονή και πάντα με εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Διότι η αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης στη δικαιοσύνη μπορεί πολύ εύκολα σε αυτό το τοξικό περιβάλλον να γίνει μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία στο μυαλό των πολιτών.

Για αυτό και οφείλουμε να προωθούμε το έργο μας με την μέγιστη δυνατή ταχύτητα έτσι ώστε ο ίδιος ο πολίτης να αντιληφθεί σύντομα τα αποτελέσματα αυτών των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών», είπε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από αριστερά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δεξιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δίπλα ο Γιώργος Φλωρίδης / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Ο Γιώργος Φλωρίδης / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης μίλησε για την αναγκαιότητα του νέου κτιρίου αλλά και για τον θεσμό της δικαιοσύνης και όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει σε αυτή τα τελευταία χρόνια.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version