Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ο Μητσοτάκης “αποκάλυψε” την τακτική της ΝΔ ως τις ευρωεκλογές

Ο Μητσοτάκης “αποκάλυψε” την τακτική της ΝΔ ως τις ευρωεκλογές
Φωτογραφία InTime News

Το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε από τη Λέσβο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στο «πικρό ποτήρι» που προέβλεψε ο πρωθυπουργός ότι θα πιει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δις: στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές.

«Αν ο κ. Τσίπρας τελικά επιλέξει να εξαντλήσει τη συνταγματική προθεσμία και να πάει τον Οκτώβριο σε εκλογές, οι ευρωεκλογές γίνονται δημοψήφισμα εθνικής κάλπης για να στείλουμε ένα μήνυμα σε μία ανίκανη κυβέρνηση ότι τελειώσατε κι ότι ήρθε η ώρα να φύγετε», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «ο λαός θα στείλει του κ. Τσίπρα ένα μήνυμα στην πρώτη κάλπη που θα βρει μπροστά του και θα τον τιμωρήσει».

Αυτή ήταν και η μόνη αποστροφή της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη κατά την οποία εκείνος ασχολήθηκε με την αντίστοιχη ομιλία του κ. Τσίπρα ενώπιον των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως το 2019 είναι μια κρίσιμη χρονιά για τη χώρα λόγω των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων και πως η ΝΔ είναι έτοιμη για μία νέα εθνική αναγέννηση όταν γίνει κυβέρνηση.

Παράλληλα, σχολιάζοντας την πρόθεση του πρωθυπουργού να επιστρέψει στη σκανδαλολογία και τις προσωπικές επιθέσεις στο δρόμο προς τις κάλπες, ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε στην ομιλία του τον τρόπο και την τακτική με την οποία η ΝΔ θα πορευτεί έως τις εκλογές: «Ό,τι λέει ο κ. Τσίπρας θ’ απαντάται, αλλά εμείς θα κοιτάξουμε μπροστά. Θα κοιτάξουμε πώς θα κάνουμε τη ζωή κάθε Έλληνα καλύτερη», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας με νόημα ότι δεν θα τον ακολουθήσει σε δρόμο διχασμού και σε μια ανούσια, όπως την αποκάλεσε, διαδικασία.

Απαντώντας επίσης στα προεκλογικά διλήμματα που έθεσε στην ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι τέσσερα είναι τα βασικά στοιχεία, τα οποία θα πρέπει να θυμάται κάποιος πριν ψηφίσει. Πρώτον: πώς έκανε το «όχι» του δημοψηφίσματος «ναι» και παραμένει ψεύτης. Δεύτερον: ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έπνιξε τη μεσαία τάξη στους φόρους, προκειμένου να μοιράσει στην εκλογική της πελατεία και να υπόσχεται διορισμούς. Τρίτον: η συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε ως «επαίσχυντη», αλλά εκτίμησε ότι θα μας συντροφεύει γι’ αρκετά ακόμα χρόνια. Και τέταρτον: το κλίμα πόλωσης και διχασμού που καλλιεργείται αργά πλην σταθερά και δη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε ξεσπαθώσει κατά της κυβέρνησης για το προσφυγικό, επισκεπτόμενος τον καταυλισμό της Μόριας.

Από τη Λέσβο και με ενδιάμεση στάση στη Βουλή, για τη δεύτερη ψηφοφορία αναφορικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κ. Μητσοτάκης θα ταξιδέψει σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου μεταξύ άλλων θα έχει συνάντηση με τον νυν περιφερειάρχη κι εκ νέου υποψήφιο, Χρήστο Μέτιο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις