Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε την Σακελλαροπούλου για τα ελληνοτουρκικά – Επαφές και με τους πολιτικούς αρχηγούς

Τηλεφωνική επικοινωνία με την  Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα (11.08.2020) το πρωί. 

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις τουρκικές προκλήσεις με την παρουσία του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, στα ανοιχτά του Καστελόριζου. Θα ακολουθήσουν, εντός της ημέρας, οι επαφές του κ. Μητσοτάκη και με τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τα ελληνοτουρκικά. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Αθήνα, σε πρώτη φάση, αντιμετωπίζει τη νέα τουρκική πρόκληση με παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή, προχωρώντας στις δέουσες διπλωματικές ενέργειες χωρίς να επιθυμεί τη στρατιωτική κλιμάκωσης που προκαλούν οι μονομερείς ενέργειες της Άγκυρας. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του onalert.gr, αν το τουρκικό ερευνητικό συνεχίσει τη δραστηριότητα του στην περιοχή θα “ακολουθηθεί άλλη δέσμη μέτρων”. 

Μετά τη χθεσινή έκτακτη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ, υπό τον πρωθυπουργό, το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε αυστηρή ανακοίνωση, δια της οποίας αναδείχθηκε, μεταξύ άλλων, ο προσχηματικός χαρακτήρας της φερόμενης τουρκικής ετοιμότητας για διάλογο για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, ενώ τονίστηκε ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό, θα υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Τέλος, η Τουρκία καλείται να τερματίσει άμεσα τις παράνομες ενέργειές της που υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Click4more: Παραμένει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis – Νέος χάρτης της Τουρκίας για έρευνες και στην Κάρπαθο

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, η Αθήνα θα διενεργήσει διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καταγγελία Λαζαρίδη για Κωνσταντοπούλου: «Με είπε γυμνοσάλιαγκα» – Απειλητικά μηνύματα δέχτηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, δείτε εικόνες
«Τα απειλητικά μηνύματα που έχουν αποσταλεί σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συνιστούν ανοιχτές και ωμές απειλές κατά της ανθρώπινης ζωής, με αναφορές σε δολοφονία και ακρωτηριασμό
Ζωή Κωνσταντοπούλου 6
Συνελήφθη στην Κρήτη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ κουμπάρος του Ανδρουλάκη, λέει ο Λαζαρίδης - Στέλεχος της ΝΔ ο αρχηγός, απαντά η Αποστολάκη
Μέσα σε κλίμα ακραίας έντασης συνεχίζεται η εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά τη χθεσινή συνεδρίαση κατά την οποία κατέθεσε ο Γιώργος Ξυλούρης (γνωστός και ως «Φραπές»)
Μιλένα Αποστολάκη 26
Σόου από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον «Φραπέ»: Κάλεσε το 100 και έδωσε «ραντεβού» με περιπολικό έξω από κανάλι για να της πάρει κατάθεση
Στο βίντεο η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έδινε ραντεβού με τους αστυνομικούς στο στούντιο του Kontra Channel όπου λίγο αργότερα είχε προγραμματισμένη τηλεοπτική συνέντευξη
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 34
Ανδρουλάκης και Βενιζέλος ανοίγουν διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και το άρθρο περί ευθύνης υπουργών
«Η επόμενη συνταγματική αναθεώρηση δεν πρέπει να γίνει πεδίο κομματικών τακτικισμών. Απαιτείται συναίνεση, σοβαρότητα και καθαροί κανόνες στον διάλογο»
Νίκος Ανδρουλάκης και Ευάγγελος Βενιζέλος