Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε την Σακελλαροπούλου για τα ελληνοτουρκικά – Επαφές και με τους πολιτικούς αρχηγούς

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τηλεφωνική επικοινωνία με την  Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα (11.08.2020) το πρωί. 

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις τουρκικές προκλήσεις με την παρουσία του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, στα ανοιχτά του Καστελόριζου. Θα ακολουθήσουν, εντός της ημέρας, οι επαφές του κ. Μητσοτάκη και με τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τα ελληνοτουρκικά. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Αθήνα, σε πρώτη φάση, αντιμετωπίζει τη νέα τουρκική πρόκληση με παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή, προχωρώντας στις δέουσες διπλωματικές ενέργειες χωρίς να επιθυμεί τη στρατιωτική κλιμάκωσης που προκαλούν οι μονομερείς ενέργειες της Άγκυρας. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του onalert.gr, αν το τουρκικό ερευνητικό συνεχίσει τη δραστηριότητα του στην περιοχή θα “ακολουθηθεί άλλη δέσμη μέτρων”. 

Μετά τη χθεσινή έκτακτη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ, υπό τον πρωθυπουργό, το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε αυστηρή ανακοίνωση, δια της οποίας αναδείχθηκε, μεταξύ άλλων, ο προσχηματικός χαρακτήρας της φερόμενης τουρκικής ετοιμότητας για διάλογο για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, ενώ τονίστηκε ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό, θα υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Τέλος, η Τουρκία καλείται να τερματίσει άμεσα τις παράνομες ενέργειές της που υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Click4more: Παραμένει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis – Νέος χάρτης της Τουρκίας για έρευνες και στην Κάρπαθο

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, η Αθήνα θα διενεργήσει διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις απειλές των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα: «Αναγνωρίζουμε τον καθοριστικό ρόλο του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας»
«Η προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών της ναυσιπλοΐας, παραμένει θεμελιώδης προτεραιότητα» αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
ΥΠΕΞ
Μητσοτάκης από Γρεβενά για τον Ε65: «Η Ελλάδα των ημιτελών έργων ανήκει στο παρελθόν, απαντάμε με την αλήθεια των αποτελεσμάτων»
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον νέο αυτοκινητόδρομο σύμβολο της «Ελλάδας μιας νέας εποχής» και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση: «Τους αφήνουμε στο χθες»
Μητσοτάκης, Ε65
89
«Βραχυκύκλωμα» στο ΠΑΣΟΚ μετά τη στροφή Τσίπρα για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: Οι αντικρουόμενες γραμμές Καρχιμάκη και Γιαννακοπούλου και το «άδειασμα» στον Δουδωνή
«Θα καταργήσουμε τον νόμο Πιερρακάκη και θα φτιάξουμε έναν νέο νόμο-πλαίσιο» - «Δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα»
Καρχιμάκης, Γιαννακοπούλου, Δουδωνής
Πέτσας: «Πάντα υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης με Σαμαρά και Καραμανλή» – «Ξεκάθαρα δεύτερος ο Τσίπρας στις εκλογές»
Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε εφικτό τον στόχο της αυτοδυναμίας, απορρίπτοντας τα σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας, και εκτίμησε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχασε το τρένο»
Καραμανλής και Σαμαράς