Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε την Σακελλαροπούλου για τα ελληνοτουρκικά – Επαφές και με τους πολιτικούς αρχηγούς

Τηλεφωνική επικοινωνία με την  Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα (11.08.2020) το πρωί. 

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις τουρκικές προκλήσεις με την παρουσία του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, στα ανοιχτά του Καστελόριζου. Θα ακολουθήσουν, εντός της ημέρας, οι επαφές του κ. Μητσοτάκη και με τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τα ελληνοτουρκικά. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Αθήνα, σε πρώτη φάση, αντιμετωπίζει τη νέα τουρκική πρόκληση με παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή, προχωρώντας στις δέουσες διπλωματικές ενέργειες χωρίς να επιθυμεί τη στρατιωτική κλιμάκωσης που προκαλούν οι μονομερείς ενέργειες της Άγκυρας. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του onalert.gr, αν το τουρκικό ερευνητικό συνεχίσει τη δραστηριότητα του στην περιοχή θα “ακολουθηθεί άλλη δέσμη μέτρων”. 

Μετά τη χθεσινή έκτακτη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ, υπό τον πρωθυπουργό, το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε αυστηρή ανακοίνωση, δια της οποίας αναδείχθηκε, μεταξύ άλλων, ο προσχηματικός χαρακτήρας της φερόμενης τουρκικής ετοιμότητας για διάλογο για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, ενώ τονίστηκε ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό, θα υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Τέλος, η Τουρκία καλείται να τερματίσει άμεσα τις παράνομες ενέργειές της που υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Click4more: Παραμένει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis – Νέος χάρτης της Τουρκίας για έρευνες και στην Κάρπαθο

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, η Αθήνα θα διενεργήσει διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Χατζηδάκης «στριμώχνει» την αντιπολίτευση με ατάκα του... Κουτσούμπα: «Αυτοί είστε»
Σε κλίμα υψηλής πολιτικής έντασης ψηφίστηκε το ν/σ «Παρεμβάσεις για ένα δημόσιο πιο φιλικό στο πολίτη», με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να απαντά αιχμηρά για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές
Κωστής Χατζηδάκης
Κωνσταντοπούλου και Καιρίδη «σφάχτηκαν» στη Βουλή: «Είσαι άθλιος ψεύτης», – «Δεν είμαι ειδικός για τα σύνδρομα καταδίωξης»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κάποια στιγμή βγήκε από την αίθουσα για να επιστρέψει στη συνέχεια και να απαντήσει στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Κωνσταντοπούλου και Καιρίδης
Κωνσταντοπούλου: Από Νέα Δημοκρατία να μετονομαστείτε σε «νέα δικογραφία» – Με κυνηγάτε, ενώ είστε βουτηγμένοι σε υποκλοπές, ΟΠΕΚΕΠΕ, Τέμπη
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να φέρουν την κυβέρνηση προ των ευθυνών της, ξεκαθαρίζοντας ότι οι βουλευτές της θα υπογράψουν πρόταση μομφής
Ζωή Κωνσταντοπούλου 29