Πολιτική

Ο Μητσοτάκης «σηκώνει το γάντι» και κάνει συνομιλητή του… τον Τσακαλώτο

Να προκηρύξει εθνικές εκλογές το βράδυ των ευρωεκλογών, εφόσον η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, θα ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Αλέξη Τσίπρα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή ότι ο πρωθυπουργός είναι αυτός που έχει δώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα στην κάλπη της 26ης Μαΐου κι ακριβώς γι’ αυτό το λόγο δήλωσε ότι «σηκώνει το γάντι» και τον κάλεσε να δεσμευτεί ότι σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος για τον ίδιο θα προκηρύξει εθνικές εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται ν’ αφήσει αναπάντητες ξανά τυχόν προσωπικές επιθέσεις. «Η κοινή γνώμη οφείλει να έχει ακριβή αντίληψη για το ποιόν των προσώπων που συμμετέχουν στη δημόσια ζωή», τόνισε χαρακτηριστικά, λίγες ώρες μετά τη χαρακτηριστική δήλωσή του πως «η λάσπη θ’ απαντιέται».

Στελέχη της ΝΔ, άλλωστε, αποτιμώντας τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, έλεγαν χαρακτηριστικά πως δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να συνομιλήσει επί της ουσίας με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο κι όχι με τον κ. Τσίπρα, καθώς και ότι αναφέρθηκε ονομαστικά στον υπουργό Οικονομικών αρκετές φορές, γιατί, ακούγοντας τη δική του τοποθέτηση, αναγνώρισε ότι με τον υπουργό Οικονομικών μπορεί να γίνει μια ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση.

«Έστειλε έτσι ένα σαφές μήνυμα ο κ. Μητσοτάκης ότι η ένταση και η τοξικότητα στο δημόσιο διάλογο προκαλείται αποκλειστικά από τον κ. Τσίπρα, τον οποίο προσπέρασε ως πολιτικό που τον έχουν ξεπεράσει και οι πολίτες και η εποχή. Αυτός ήταν και ο λόγος, άλλωστε, που επέλεξε να μην του απαντήσει καν, καθώς ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε σε κανένα από τα πολιτικά ερωτήματα που του έθεσε ο κ. Μητσοτάκης», υπογράμμισαν τα στελέχη της ΝΔ.

Τέλος, σχολίαζαν πως «είναι μάλλον η πρώτη φορά που ο αμετανόητος δολοφόνος Κουφοντίνας αποκαλείται από πρωθυπουργό ως ‘κύριος Κουφοντίνας’. Εν τη ρύμη του λόγου του, ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι για εκείνον ο Κουφοντίνας είναι ένας απλός κρατούμενος κι όχι ο καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών και κυρίως απέδειξε γιατί οι πάσης φύσεως ρουβίκωνες αντιμετωπίζονται με πρωτοφανή ανοχή από τον ΣΥΡΙΖΑ». Επίσης, κάποιοι βουλευτές της ΝΔ σχολίαζαν ότι ο κ. Τσίπρας, ενώ μιλά στον ενικό στον κ. Μητσοτάκη, αισθάνεται την ανάγκη να αποκαλέσει κύριο τον Δημήτρη Κουφοντίνα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» Μαρινάκη κατά Ανδρουλάκη για τις επιστολές Μητσοτάκη και τα «Γαλάζια σου γράμματα»: «Ειρωνείες» και «εύκολη αντιπολίτευση»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά στην ειρωνική αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις επιστολές του πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Κομισιόν και παραθέτει τέσσερις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού
Παύλος Μαρινάκης και Νίκος Ανδρουλάκης
Παπασταύρου για δημοσιεύματα περί πιέσεων από Γκιλφόιλ: «Δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα» – «Σε ιστορικά υψηλό οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ»
Τι απάντησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα όσα αναφέρει η Wall Street Journal και τις φερόμενες παρεμβάσεις της Αμερικανίδας πρέσβειρας - Τι είπε για Chevron, ExxonMobil και τις ενεργειακές επενδύσεις
Σταύρος Παπασταύρου
Μιχελογιαννάκης για την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ μετά τη περατζάδα από ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη: «Γιατί να μην είμαι αξιόπιστος;» – Τι λέει για Τσίπρα
Αυτοκριτική για το τρίτο μνημόνιο και την απεργία πείνας του 2014, αιχμές για τον χώρο του πρώην ΣΥΡΙΖΑ και μήνυμα στον πρόεδρο της ΕΛΑΣ
Μιχελογιαννάκης και Τσίπρας
Μαρινάκης: «Καμία υποχώρηση» στην Κάσο – Το «άδειασμα» στον Συρίγο και η απάντηση για τις αποζημιώσεις βουλευτών
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου θα προχωρήσει - Τι είπε για τα περί «αλαζονείας» κυβερνητικών στελεχών, την υπόθεση των Τεμπών και τα γενέθλια της ΝΔ
Παύλος Μαρινάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πιερία: «Δεν υπάρχει για εμάς καμία ξεχασμένη περιοχή» – Η θερμή υποδοχή στον Κολινδρό και τα «πηγαδάκια» με τους κατοίκους
«Μιλάω για μια Ελλάδα που όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες θα έχουν ίδιες ευκαιρίες και πρόσβαση στις ίδιες υπηρεσίες» δήλωσε ο πρωθυπουργός που επισκέφτηκε τον δήμο Πύδνας - Κολυνδρού
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πιερία
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
7