Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ο Μουζάλας βλέπει πάλι τους δημάρχους – Σε Λέρο και Χίο ο Τσίπρας

Ο Μουζάλας βλέπει πάλι τους δημάρχους – Σε Λέρο και Χίο ο Τσίπρας

Σε εξέλιξη είναι η νέα συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μετααστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με δημάρχους προκειμένου να βρεθεί λύση με την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο Ελληνικό. Την Τετάρτη συνεδριάζει η ΚΕΔΕ για να ααποφασίσει την στάση της, ενώ την ίδια μέρα ο πρωθυπουργός επιθεωρεί hot spot σε Λέρο και Χίο.

Χθες, οι δήμαρχοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης και Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, αντέδρασαν έντονα στην πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει καταυλισμό στο Ελληνικό λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψουν οι δήμοι τους να μετατραπούν σε αποθήκες ψυχών, εκφράζοντας φόβους για την κοινωνική αναταραχή που ενδέχεται να προκύψει με τη γκετοποίηση των περιοχών τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας, την Τετάρτη, θα επσικεφθεί την Χίο και τη Λέρο για να επιθεωρήσει τα hot spots που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την Πέμπτη θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής. Πριν από την Σύνοδο θα γίνει ευρεία Διάσκεψη με τη συμμετοχή της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Σουηδίας, της Ελλάδας αλλά και της Τουρκίας.

Μάλιστα, στο περιθώριο της Διάσκεψης ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε