Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης καλεί τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας

Ο Νίκος Ανδρουλάκης καλεί τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας

Να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης καλεί τα κόμμα του του δημοκρατικού τόξου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή τα όσα έχουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα Τέμπη

«Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει την Τρίτη η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει αίτημα. 

Η ανακοίνωση του Νίκου Ανδρουλάκη:

 «Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα.

Είναι εξοργιστικό ότι την ώρα που 57 άνθρωποι έχασαν με άδικο και τραγικό τρόπο τις ζωές τους, την ώρα που θρηνούσαν οι οικογένειες τους και εκατομμύρια Έλληνες σκέπτονταν ότι στο μοιραίο τρένο θα μπορούσαν να είναι τα δικά τους παιδιά, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους.

Κι όλα αυτά πριν τις παραλάβει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη

Απέναντι μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου.

Γι’ αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η πρόταση δυσπιστίας.

Αναλαμβάνω τη θεσμική πρωτοβουλία και καλώ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάμε εκλογές και στηρίζουν την πρόταση δυσπιστίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης ζητούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογέςς παρουσία διεθνών παρατηρητών. Παράλληλα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στηρίζει την πρόταση μομφής με αφορμή τις εξελίξεις στα Τέμπη.

Η εκπρόσωπος Τύπο του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά τόνισε πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητά εκλογές και πως θα υποστηρίξει πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή κατά της κυβέρνησης της ΝΔ.

«Αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κάνει ο,τι είναι δυνατόν για να απαλλαγεί η χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ζητάμε εκλογές.Αυτονόητο ότι θα υποστηρίξουμε πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή για το καλό της κοινωνίας και της χώρας».

Την ίδια ώρα πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνει πως μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις που αφορούν στο έγκλημα των Τεμπών η ερώτηση που βρίσκεται στα χείλη όλων των Προοδευτικών, Δημοκρατικών πολιτών είναι μία: Πως μπορεί μια κυβέρνηση που αποδεδειγμένα προσπάθησε να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη και να συγκαλύψει ένα έγκλημα μπορεί να συνεχίσει να κρατά στα χέρια της τη ζωή των πολιτών αυτής της χώρας.

Ακόμη τονίζουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με την παρουσία, διεθνών παρατηρητών, καθότι πλέον η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. Μομφή στη Βουλή, αλλά και στην κοινωνία

Στηρίζει την πρόταση δυσπιστίας η Νέα Αριστερά

Η Νέα Αριστερά θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προς την κυβέρνηση για την υπόθεση των Τεμπών.

«Η Νέα Αριστερά στις 6 Μαρτίου κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας στην από κοινού κατάθεση πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση. Επέλεξαν για μικροκομματικούς λόγους να απορρίψουν την πρόταση αυτή. Σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει την πρόταση της Νέας Αριστεράς. Εμείς δεν κάνουμε παιχνίδια», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

Και συνεχίζει: «Το δήλωσε σήμερα νωρίς το πρωί ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης: Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Η παραμονή της αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατία. Η Νέα Αριστερά θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. Δεν πάει άλλο».

ΚΚΕ για πρόταση δυσπιστίας: Αν κατατεθεί θα την στηρίξουμε με το δικό μας σκεπτικό

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ αναφορικά με το κάλεσμα του Νίκου Ανδρουλάκη για πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση της ΝΔ για τα Τέμπη.

Το ΚΚΕ για την πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη αναφέρει πως «δεν αναγνωρίζουμε στο ΠΑΣΟΚ και τον κύριο Ανδρουλάκη κανένα πραγματικό και ουσιαστικό αντιπολιτευτικό ρόλο απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς είναι εκείνο το κόμμα που όλα αυτά τα χρόνια έχει στηρίξει όσο λίγοι την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μάλιστα σε κρίσιμα ζητήματα.

Ενώ και στα ζητήματα που εμφανίζεται να διαφωνεί, π.χ. νόμος για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, υιοθετεί τη βασική στρατηγική γραμμή της ΝΔ, όπως είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16 κι ο εξωραϊσμός της ΕΕ. Ακόμη και για το έγκλημα των Τεμπών η πρότασή του αφορούσε μόνο στη διερεύνηση αδικημάτων που σχετίζονται με την οικονομική ζημία της ΕΕ. Προφανώς τώρα και κάτω από την επίδραση των δημοσκοπήσεων, αναζητά διέξοδο στα πολιτικά του αδιέξοδα».

Και σημειώνεται στην ανακοίνωση πως: «Φυσικά, εφόσον κατατεθεί πρόταση μομφής απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, το ΚΚΕ θα τη στηρίξει με το δικό του σκεπτικό, όπως κάνει πάντα. Άλλωστε, το ΚΚΕ εκφράζει τη μομφή του απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ καθημερινά, με την πρωτοπόρα συμβολή του στους εργατικούς, λαϊκούς και νεανικούς αγώνες που έχουν στριμώξει την κυβέρνηση και στους οποίους το ΠΑΣΟΚ ήταν, όχι μόνο προκλητικά απόν, αλλά και τις περισσότερες φορές απέναντι».

Ελληνική Λύση: Συντασσόμαστε αλλά με πυροτεχνήματα δεν κάνεις πολιτική

«Ο κ. Ανδρουλάκης είχε τη μοναδική ευκαιρία να γκρεμίσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, συντασσόμενος με την πρόταση της Ελληνικής Λύσης, για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας στην ψήφιση του γάμου ομοφυλοφίλων.

Τότε όμως επέλεξε να κρατήσει την διεφθαρμένη και επικίνδυνη κυβέρνηση στην εξουσία! Έκτοτε ο Μητσοτάκης συγκυβερνά με δεκανίκια τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Κασσελάκη, που πλέον είναι συνεργοί σε όλα τα κυβερνητικά εγκλήματα.

Εννοείται ότι η Ελληνική Λύση θα συνταχθεί με οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα απαλλάξει την Ελλάδα από την ολέθρια κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με πυροτεχνήματα όμως, δεν κάνεις πολιτική», αναφέρει η Ελληνική Λύση.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις