Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Πανελευσινιακός, η… ανοιχτόμυαλη Μέρκελ και ο σταυρός του Αλέξη Τσίπρα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Νίκο Χατζηνικολάου, είχε… απ’ όλα! Από αναφορές στον Παλευσινιακό, μέχρι δηλώσεις συμπάθειας για την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο πρωθυπουργός, ερωτώμενος για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, απάντησε χαρακτηριστικά: “Χάρη στο γεγονός ότι δεν έκλεινα την αξιολόγηση, ήταν η πρώτη φορά που είχαμε μια διαπραγμάτευση που δεν ήταν με σκορ Μπαρτσελόνα – Πανελευσινιακός”.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για το πλεόνασμα, απάντησε κάνοντας… τον σταυρό του “Εγώ κάνω τον σταυρό μου που πιάσαμε αυτό το πλεόνασμα γιατί εάν δεν το είχαμε πιάσει θα ήμασταν μπαλάκι του πίνγκ πόνγκ ανάμεσα στην κ. Λαγκάρντ και τον κ. Σόιμπλε”.

Κι αν αυτή η τελευταία αναφορά στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φάνηκε κάπως επιθετική, ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να δηλώσει τόσο πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι “σεβαστός και σοβαρός”. Την συμπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού φαίνεται πως έχει κερδίσει και η Άνγκελα Μέρκελ, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε… “ανοιχτόμυαλη”.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μίλησε ακόμα για την έξοδο του Πάσχα, δηλώνοντας πως “κυκλοφόρησα βγήκα έξω είδα τη μεγαλύτερη έξοδο το Πάσχα, άνοιξαν οι δρόμοι και δεν ήταν μονταζιέρα του Μαξίμου”.

Τέλος, χρέωσε την πολιτική του επιβίωση, στο δημοψήφισμα “Εάν δεν υπήρχε το δημοψήφισμα δεν θα υπήρχα ως πολιτικός” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε “τότε με κατηγορούσαν όλοι, οι εξαφανισμένοι μιλήσανε, οι μουγκοί μιλήσανε, ότι θέλω να βγάλω τη χώρα από το ευρώ”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε