Πολιτική

Ο Πέτρος Κόκκαλης προσχώρησε στην ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο – Η ανακοίνωσή του

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Πέτρος Κόκκαλης ανακοίνωσε την προσχώρησή του στην Ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Στην δήλωσή του ο Πέτρος Κόκκαλης ανέφερε πως «η Πράσινη πολιτική θέλει να αλλάξει το σύστημα και να επαναφέρει ως κεντρική την έννοια του δημόσιου αγαθού – στην ενέργεια, στις υποδομές, στην στέγη, στην υγεία, στην παιδεία, στο νερό, στις πλατείες, στην πρόσβαση στον καθαρό αέρα και υγιεινή τροφή, στις μετακινήσεις».

«Μιλάμε», προσθέτει, «για ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικών αλλαγών που ήδη γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, μία επανάσταση στην οποία η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να συνεχίσουμε να ζούμε στον πλανήτη με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη».

Χρειάζονται μεγάλες αλλαγές, υπογραμμίζει, «βάσει των συμπερασμάτων του IPCC (Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος), της Συμφωνίας του Παρισιού, των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της Νέας Πράσινης Συμφωνίας στις ΗΠΑ».

Ο κ. Κόκκαλης έδωσε το επόμενο ραντεβού του για τις 8 Φεβρουαρίου όταν θα παρουσιάσει και τον απολογισμό της θητείας του.

Ολόκληρη η δήλωση του Πέτρου Κόκκαλη

«Πριν λίγο, προσχώρησα στην ομάδα των Πρασίνων στην Ευρωβουλή, ενόψει και των ερχόμενων εκλογών του Ιουνίου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τους ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη τους και δεσμεύομαι πως θα δώσω αυτόν τον αγώνα με όλες μου τις δυνάμεις.

Σε έναν κόσμο που γεννάει αλλεπάλληλες κρίσεις, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στο ίδιο μοντέλο και να περιμένουμε διαφορετικά αποτελέσματα. Ούτε επιτρέπεται κάθε κρίση να γίνεται ευκαιρία για πολύ λίγους και κατάρα για όλους τους υπόλοιπους. Είμαστε ενάντια στο οικονομικό δόγμα του χθες που έχει καταρρακώσει και την κοινωνία και την φύση.

Η Πράσινη πολιτική θέλει να αλλάξει το σύστημα. Επαναφέρει ως κεντρική την έννοια του δημόσιου αγαθού – στην ενέργεια, στις υποδομές, στην στέγη, στην υγεία, στην παιδεία, στο νερό, στις πλατείες, στην πρόσβαση στον καθαρό αέρα και υγιεινή τροφή, στις μετακινήσεις.

Σήμερα, σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, έχουμε την οικονομική, υλική και τεχνολογική επάρκεια ώστε να εξαλείψουμε την αγωνία τού πολίτη για την καθημερινότητα, αλλά και για το αύριο των παιδιών μας. Κλιματική αλλαγή δεν είναι μόνο οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, οι φωτιές στην Εύβοια και τον Έβρο, ή η αγροτική παραγωγή που μαραζώνει. Η δήθεν κανονικότητα στην οποία δήθεν θα επιστρέψουμε και η κλιματική αδράνεια των τελευταίων ετών έχουν φέρει υπογεννητικότητα, έλλειψη ασφάλειας, φτωχοποίηση, ακρίβεια, αδιαφάνεια, αναξιοκρατία, αποξένωση των πολιτών από την πολιτική διαδικασία και τελικά υποβάθμιση του κράτους-δικαίου, των θεσμών και της δημοκρατίας.

Η λύση δεν μπορεί να είναι μία από τα ίδια.

Χρειάζονται μεγάλες αλλαγές, βάσει των συμπερασμάτων του IPCC, της Συμφωνίας του Παρισιού, των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της Νέας Πράσινης Συμφωνίας στις ΗΠΑ. Μιλάμε για ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικών αλλαγών που ήδη γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, μία επανάσταση στην οποία η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να συνεχίσουμε να ζούμε στον πλανήτη με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη.

Θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα στην Αθήνα, στις 8 Φεβρουαρίου, όταν θα παρουσιάσω τον απολογισμό της θητείας μου.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Ξεκινάμε.»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο γυναικείο μοναστήρι στην Ορμύλια Χαλκιδικής – «Σας είχα υποσχεθεί ότι θα έρθω»
Η επίσκεψη στην Ορμύλια ήταν ο πρώτος σταθμός της σημερινής περιοδείας του πρωθυπουργού στη Χαλκιδική, πριν από το υπόλοιπο πρόγραμμα της επίσκεψής του στην Αρναία και στις Σκουριές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο γυναικείο μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής
Αλέξης Τσίπρας: Διμέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για Κάσο και ακρίβεια
Κατηγορεί την κυβέρνηση για υποχώρηση απέναντι στην Τουρκία και το ΠΑΣΟΚ για στρατηγική που ευνοεί τον Μητσοτάκη - Αποκλείει τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας μέσω μετακινήσεων βουλευτών
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 9
Τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα στα 4 δισ. δολάρια της Κοινής Δήλωσης Ελλάδας – ΗΠΑ: H αναβάθμιση των F-16 και η υποστήριξη των F-35
Ένα μεγάλο πλέγμα εξοπλιστικών προγραμμάτων για την επόμενη ημέρα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως την ενίσχυση της αεροπορικής...
Μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας 107