Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ο “πόλεμος” Κοτζιά – ΑΝΕΛ και… το πρόβλημα του Μητσοτάκη

Ο “πόλεμος” Κοτζιά – ΑΝΕΛ και… το πρόβλημα του Μητσοτάκη

Κλιμακώνονται μέρα με την ημέρα οι εντάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης εξ αιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών καθώς ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται αποφασισμένος να τραβήξει τα πράγματα στα άκρα.

Χθες και με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά ο οποίος εμφανίστηκε «βέβαιος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα εγκριθεί από το δημοψήφισμα στα Σκόπια και θα περάσει και από την ελληνική Βουλή,» ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δια του εκπροσώπου του κόμματος του επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του υπουργού Εξωτερικών λέγοντας ότι :

«Ακόμη μία φορά, με τις δηλώσεις του, ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβερνητική συνεργασία . Όσον αφορά τα θέματα της Βουλής κατανοούμε ότι δεν γνωρίζει τις διαδικασίες, διότι ουδέποτε υπήρξε εκλεγμένος βουλευτής απευθείας από το λαό. Κρίμα».

Στην κυβέρνηση ωστόσο εμφανίζονται να μην ανησυχούν και επιμένουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει στον κυβερνητικό του εταίρο ότι « η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να προχωρήσει και θα προχωρήσει.»

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού εμφανίζονται ακόμα σίγουροι ότι παρά τις οποίες απειλές και τις προκλήσεις ο υπουργός Άμυνας τελικά δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβερνητική συνοχή της κυβέρνησης . Επιμένουν μάλιστα ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος έχουν τακτικές επαφές γι αυτό το θέμα και οι κινήσεις των ΑΝΕΛ είναι πάντα σε γνώση του πρωθυπουργού .

Πιστεύουν μάλιστα ότι οι απειλές που κάθε τόσο εξαπολύει ο Πάνος Καμμένος δεν θα γίνουν πράξη καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα τα πράγματα θα αλλάξουν τόσο πολύ προς το καλύτερο στην χώρα που μόνο κέρδος θα έχει από την συγκυβέρνηση.

Φυσικά στο κυβερνητικό στρατόπεδο εξετάζουν και όλα τα σενάρια που ακούγονται για την στάση της ΝΔ.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέπτεται να καταθέσει ακόμα και πρόταση μομφής προκειμένου να μπλοκάρει την συμφωνία βάζοντας προ των ευθυνών του τον Πάνο Καμμένο.

Σε αυτή την περίπτωση λένε τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου τα πράγματα θα έχουν ως εξής:

-Εάν η πρόταση μομφής περάσει – μπορεί να την καταθέσει μετά τον Δεκέμβριο- στην περίπτωση που στις εκλογές κερδίσει η ΝΔ τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει καταφέρει να κάνει δικό του πρόβλημα το Μακεδονικό με ότι αυτό σημαίνει.

– Εάν πάλι η πρόταση μομφής δεν περάσει τότε η κυβέρνηση θα έχει πάρει μια μεγάλη ανάσα φτάνοντας την θητεία της ακόμα και μέχρι τον Οκτώβριο του 2019.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις