Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο πρωθυπουργός συγκροτεί Επιτροπή Οικονομικών για την Παιδεία με διακομματικούς εμπειρογνώμονες

Ο πρωθυπουργός συγκροτεί Επιτροπή Οικονομικών για την Παιδεία με διακομματικούς εμπειρογνώμονες

Επιτροπή για τα οικονομικά της εκπαίδευσης από την προσχολική εκπαίδευση έως τις διαδακτορικές σπουδές, θα ανακοινώσει το Σάββατο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αυτό προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του στην Ολομέλεια.

Ο υπουργός ανέφερε πως συγκρότηση τέτοιας Επιτροπής για τα οικονομικά της Παιδείας δεν υπήρξε από την ίδρυση του ελληνικού Κράτους και θα αποτελείται από διακομματικούς εμπειρογνώμονες.

Ο κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου χαρακτηριστικά είπε πως για την συγκρότηση αυτής της Επιτροπής ζητήσαμε από όλα τα κόμματα να συνδράμουν με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων τους και αυτά, πλην ΧΑ και ΚΚΕ για άλλους όμως λόγους, ανταποκρίθηκαν γενναιόδωρα και χωρίς υστεροβουλία και υπέδειξαν πρόσωπα.

Το έργο της Επιτρπής αυτής, είπε ο υπουργός, θα είναι να μελετήσει τα οικονομικά της εκπαίδευσης και η Κυβέρνηση δεσμεύεται ότι εντός τριετίας θα κλείσει τις μεγάλες ψαλίδες, τουλάχιστον στο σκέλος των ανελαστικών δαπανών . Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής θα γίνει αύριο και εκτίμησε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα υπάρξουν τα πρώτα αποτελέσματα.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε