Πολιτική

Ο στόχος του Τσίπρα στη ΔΕΘ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση τα δύο χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία θα επιχειρήσει να αποδομήσει στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας, που σήμερα (09.09.2021) το απόγευμα θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συναντηθεί  με τους παραγωγικούς φορείς της συμπρωτεύουσας, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη ΔΕΘ θα επιδιώξει να απαντήσει στο βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης ότι «για ό,τι συμβαίνει στη χώρα φταίει η πανδημία».

«Για το εργασιακό, την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το ΕΣΥ, τον νόμο για την Παιδεία που άφησε εκτός 40.000 μαθητές δεν φταίει η πανδημία αλλά η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε όλα τα θέματα» λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Στις προθέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να αναφερθεί  αναλυτικά σε όλες τις προτάσεις του κόμματος του – θα αναδείξει τις σημαντικότερες – όσο να αποδείξει ότι οι υποσχέσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός προεκλογικά ήταν κενό γράμμα.

«Υπάρχει θέμα αξιοπιστίας του κ. Μητσοτάκη, οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να βασίζονται σε αυτά που θα πει», γιατί «εξελέγη με σύνθημα ότι θα μειώσει τους φόρους και τελικά έφερε συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, είπε ότι θα φέρει πολλές και καλές δουλειές και τελικά έφερε την κατάργηση του 8ώρου και τις απλήρωτες υπερωρίες, είπε ότι θα φέρει την ασφάλεια και τελικά έφερε έκρηξη εγκληματικότητας και αντί για επιτελικότητα το πλέον αναποτελεσματικό κράτος» αναφέρουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Οι ανατιμήσεις

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να κάνει ειδική μνεία στα θέματα της ακρίβειας αφού στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι το θέμα αυτό αναμένεται να μονοπώληση την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου μέσα στον χειμώνα.

«Οι αυξήσεις στις τιμές βασικών αγαθών και της ενέργειας δίνουν ένα ακόμη ισχυρό χτύπημα στην ελληνική κοινωνία, που ήδη μαστίζεται από τη μείωση μισθών και εισοδημάτων, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, την απώλεια θέσεων εργασίας, το σωρευμένο χρέος της πανδημίας», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου και πρόσθεσε: «η κυβέρνηση δείχνει την απόσταση που τη χωρίζει από την κοινωνική πραγματικότητα», καθώς «επαίρεται για τους αριθμούς» και για «τη σύγκριση του β΄ τριμήνου του 2021 με το αντίστοιχο του 2020 στο οποίο υπήρχε καθολικό lockdown και βαθιά ύφεση».

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ακόμα ότι  «η κυβέρνηση αδράνησε στην αντιμετώπιση του θέματος διότι πάσχει από την ιδεοληψία ότι η αγορά αυτορρυθμίζεται. «Έστω και τώρα πρέπει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να παρέμβει. Να υπάρξει, οπωσδήποτε, ένα πακέτο στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών και ένα ταμείο στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Απαιτείται ισχυρή παρέμβαση για να προλάβουμε τις φοβερές κοινωνικές συνέπειες των ανατιμήσεων. Η ΝΔ, αρνείται να αποδεχτεί την ανάγκη παρέμβασης στην αγορά, προκειμένου να υπάρξει προστασία της κοινωνίας», όμως «η ελληνική κοινωνία δεν έχει περιθώρια και αντοχή» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης 8
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
29
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 63
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 6