Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ο στόχος του Τσίπρα στη ΔΕΘ

Ο στόχος του Τσίπρα στη ΔΕΘ

Την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση τα δύο χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία θα επιχειρήσει να αποδομήσει στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας, που σήμερα (09.09.2021) το απόγευμα θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συναντηθεί  με τους παραγωγικούς φορείς της συμπρωτεύουσας, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη ΔΕΘ θα επιδιώξει να απαντήσει στο βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης ότι «για ό,τι συμβαίνει στη χώρα φταίει η πανδημία».

«Για το εργασιακό, την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το ΕΣΥ, τον νόμο για την Παιδεία που άφησε εκτός 40.000 μαθητές δεν φταίει η πανδημία αλλά η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε όλα τα θέματα» λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Στις προθέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να αναφερθεί  αναλυτικά σε όλες τις προτάσεις του κόμματος του – θα αναδείξει τις σημαντικότερες – όσο να αποδείξει ότι οι υποσχέσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός προεκλογικά ήταν κενό γράμμα.

«Υπάρχει θέμα αξιοπιστίας του κ. Μητσοτάκη, οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να βασίζονται σε αυτά που θα πει», γιατί «εξελέγη με σύνθημα ότι θα μειώσει τους φόρους και τελικά έφερε συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, είπε ότι θα φέρει πολλές και καλές δουλειές και τελικά έφερε την κατάργηση του 8ώρου και τις απλήρωτες υπερωρίες, είπε ότι θα φέρει την ασφάλεια και τελικά έφερε έκρηξη εγκληματικότητας και αντί για επιτελικότητα το πλέον αναποτελεσματικό κράτος» αναφέρουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Οι ανατιμήσεις

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να κάνει ειδική μνεία στα θέματα της ακρίβειας αφού στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι το θέμα αυτό αναμένεται να μονοπώληση την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου μέσα στον χειμώνα.

«Οι αυξήσεις στις τιμές βασικών αγαθών και της ενέργειας δίνουν ένα ακόμη ισχυρό χτύπημα στην ελληνική κοινωνία, που ήδη μαστίζεται από τη μείωση μισθών και εισοδημάτων, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, την απώλεια θέσεων εργασίας, το σωρευμένο χρέος της πανδημίας», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου και πρόσθεσε: «η κυβέρνηση δείχνει την απόσταση που τη χωρίζει από την κοινωνική πραγματικότητα», καθώς «επαίρεται για τους αριθμούς» και για «τη σύγκριση του β΄ τριμήνου του 2021 με το αντίστοιχο του 2020 στο οποίο υπήρχε καθολικό lockdown και βαθιά ύφεση».

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ακόμα ότι  «η κυβέρνηση αδράνησε στην αντιμετώπιση του θέματος διότι πάσχει από την ιδεοληψία ότι η αγορά αυτορρυθμίζεται. «Έστω και τώρα πρέπει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να παρέμβει. Να υπάρξει, οπωσδήποτε, ένα πακέτο στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών και ένα ταμείο στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Απαιτείται ισχυρή παρέμβαση για να προλάβουμε τις φοβερές κοινωνικές συνέπειες των ανατιμήσεων. Η ΝΔ, αρνείται να αποδεχτεί την ανάγκη παρέμβασης στην αγορά, προκειμένου να υπάρξει προστασία της κοινωνίας», όμως «η ελληνική κοινωνία δεν έχει περιθώρια και αντοχή» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις