Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται δικαίωση για την παραίτηση Ταραντίλη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δικαιωμένα αισθάνονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη για τη στάση που κράτησαν στο θέμα του Δημήτρη Λιγνάδη, αναδεικνύοντας τις ανακολουθίες ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη.

Όπως λένε στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά και ο Χρήστος Ταραντίλης δεν παραιτήθηκε για οικογενειακούς λόγους αλλά γιατί το Μέγαρο Μαξίμου «τον άδειασε και τον εξευτέλισε στα μάτια της κοινής γνώμης ουκ ολίγες φορές».

Click4more Χρήστος Ταραντίλης: Το παρασκήνιο της παραίτησης του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

«Αφού στην αρχή τον έβαλαν να πει ότι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημ. Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, στη συνέχεια ο ένας μετά τον άλλο οι υπουργοί που στεγάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου τον άδειαζαν αφήνοντας να εννοηθεί ότι η σύγχυση  που υπήρξε  γύρω από αυτό το θέμα οφειλόταν στον κυβερνητικό εκπρόσωπο» ανέφεραν χαρακτηριστικά συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Εκτός των άλλων την περασμένη εβδομάδα ακυρώθηκε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ τη διορθωτική δήλωση για την στάση της κυβέρνησης στο θέμα έκανε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Αντί να παραιτηθεί η κ. Μενδώνη, που έχει γαντζωθεί στη καρέκλα της τη στιγμή που έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της όλοι οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αγανακτισμένοι από τη συγκάλυψη του κατηγορουμένου για παιδεραστία κ. Λιγνάδη, παραιτείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος» ανέφεραν ακόμα  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πρόσθεταν: «Αν πρόκειται για τη χαμένη ευθιξία του κ. Μητσοτάκη και της κ. Μενδώνη, του αξίζουν συγχαρητήρια. Αν, όμως, πρόκειται για τις εσωτερικές ίντριγκες της κυβέρνησης και για το ποιος άδειασε ποιον προκειμένου να καλύψουν τον Λιγνάδη, δεν αφορά κανέναν».

Η παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη, λένε ακόμα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη φάση εξ αιτίας της υπόθεσης Λιγνάδη. «Οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο Λιγνάδη – Μενδώνη δεν θα ξεχαστούν. Και μιας και ο κ. Ταραντίλης έκανε την αρχή, καιρός είναι η κ. Μενδώνη να ακολουθήσει. Το απαιτεί η κοινή λογική ανέφεραν ακόμα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε ότι η κίνηση Ταραντίλη σηματοδοτεί και ένα μεγάλο πλήγμα στο προφίλ του πρωθυπουργού, ο οποίος στον τελευταίο ανασχηματισμό προσπάθησε να κάνει άνοιγμα προς το κέντρο, τοποθετώντας και κάποιους τεχνοκράτες και κεραίες θέσεις, το οποίο τελικά δεν του βγήκε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προεκλογικό μήνυμα Μαρινάκη από Θεσσαλονίκη: «Για να κερδίσεις, παίζει ρόλο και το όραμα που δίνεις για τα επόμενα χρόνια»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε στο επίκεντρο το κυβερνητικό έργο - Η απάντηση στην αντιπολίτευση για τη συγκέντρωση Κασιδιάρη στον ίδιο χώρο με την εκδήλωση της ΝΔ
Παύλος Μαρινάκης
«Σφάχτηκαν» Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου: «Είσαι η καλύτερη φίλη του Κασιδιάρη» – «Χυδαιολογείς, είσαι θαυμαστής των ναζί»
Σφοδρή αντιπαράθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς, με αφορμή τη συγκέντρωση υποστηρικτών του καταδικασμένου πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Νέες απειλές Ερντογάν μετά την ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ: «Θα εξουδετερώσουμε όσους στέκονται εμπόδιο στους στόχους μας»
Σκληρή ρητορική στον απόηχο της καταγγελίας του Έλληνα πρωθυπουργού για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο χαρακτήρισε παράνομο - «Η γεωγραφία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί»
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία
10