Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται δικαίωση για την παραίτηση Ταραντίλη

Ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται δικαίωση για την παραίτηση Ταραντίλη

Δικαιωμένα αισθάνονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη για τη στάση που κράτησαν στο θέμα του Δημήτρη Λιγνάδη, αναδεικνύοντας τις ανακολουθίες ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη.

Όπως λένε στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά και ο Χρήστος Ταραντίλης δεν παραιτήθηκε για οικογενειακούς λόγους αλλά γιατί το Μέγαρο Μαξίμου «τον άδειασε και τον εξευτέλισε στα μάτια της κοινής γνώμης ουκ ολίγες φορές».

Click4more Χρήστος Ταραντίλης: Το παρασκήνιο της παραίτησης του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

«Αφού στην αρχή τον έβαλαν να πει ότι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημ. Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, στη συνέχεια ο ένας μετά τον άλλο οι υπουργοί που στεγάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου τον άδειαζαν αφήνοντας να εννοηθεί ότι η σύγχυση  που υπήρξε  γύρω από αυτό το θέμα οφειλόταν στον κυβερνητικό εκπρόσωπο» ανέφεραν χαρακτηριστικά συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Εκτός των άλλων την περασμένη εβδομάδα ακυρώθηκε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ τη διορθωτική δήλωση για την στάση της κυβέρνησης στο θέμα έκανε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Αντί να παραιτηθεί η κ. Μενδώνη, που έχει γαντζωθεί στη καρέκλα της τη στιγμή που έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της όλοι οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αγανακτισμένοι από τη συγκάλυψη του κατηγορουμένου για παιδεραστία κ. Λιγνάδη, παραιτείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος» ανέφεραν ακόμα  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πρόσθεταν: «Αν πρόκειται για τη χαμένη ευθιξία του κ. Μητσοτάκη και της κ. Μενδώνη, του αξίζουν συγχαρητήρια. Αν, όμως, πρόκειται για τις εσωτερικές ίντριγκες της κυβέρνησης και για το ποιος άδειασε ποιον προκειμένου να καλύψουν τον Λιγνάδη, δεν αφορά κανέναν».

Η παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη, λένε ακόμα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη φάση εξ αιτίας της υπόθεσης Λιγνάδη. «Οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο Λιγνάδη – Μενδώνη δεν θα ξεχαστούν. Και μιας και ο κ. Ταραντίλης έκανε την αρχή, καιρός είναι η κ. Μενδώνη να ακολουθήσει. Το απαιτεί η κοινή λογική ανέφεραν ακόμα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε ότι η κίνηση Ταραντίλη σηματοδοτεί και ένα μεγάλο πλήγμα στο προφίλ του πρωθυπουργού, ο οποίος στον τελευταίο ανασχηματισμό προσπάθησε να κάνει άνοιγμα προς το κέντρο, τοποθετώντας και κάποιους τεχνοκράτες και κεραίες θέσεις, το οποίο τελικά δεν του βγήκε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις