Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την… έξοδο στον Κοντονή: Υιοθετεί την προπαγάνδα της ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τις «βόμβες» που έριξε το πρωί ο Σταύρος Κοντονής και την πρώτη αντίδραση πως δεν… ασχολούνται, τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ ότι μόνο ασχολούνται αλλά επί της ουσίας δείχνουν την έξοδο στον πρώην υπουργό.

Εκτός από την ανακοίνωση “φαρμάκι”, 32 λέξεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις δηλώσεις του πρώην υπουργού, ο Σταύρος Κοντονής θα αποτελέσει σύντομα (ίσως και μέσα στην ημέρα) παρελθόν από το κόμμα. Ήδη, έγινε δεκτή η παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται αντίδραση από τη νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο, μέλος της οποίας είναι ο πρώην υπουργός. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Σταύρος Κοντονής εμφανίστηκε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα και ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη διαφωνία του με τους εσωκομματικούς χειρισμούς του Αλέξη Τσίπρα. Εκείνο όμως που «πόνεσε» το κόμμα του και προκάλεσαν πολιτικό σάλο ήταν τα όσα είπε για τους Ποινικούς Κώδικες που άλλαξαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Click4more Ο Σταύρος Κοντονής και το τηλεφώνημα στον Τσίπρα: Το παρασκήνιο πριν από τη… «βόμβα»

Ο Σταύρος Κοντονής, που είχε εκφράσει τις αντιδράσεις του και όταν ψηφίζονταν οι Ποινικοί Κώδικες, είπε πως με τους νέους Κώδικες ο αρχηγός μιας εγκληματικής οργάνωσης εξισώνεται με το απλό μέλος, ενώ οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής δεν θα στερηθούν των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Αυτή η αναφορά του ήταν που ενόχλησε τον ΣΥΡΙΖΑ. Και παρόλο που αρχικά η Κουμουνδούρου δεν αντέδρασε, όταν το θέμα σήκωσε η Νέα Δημοκρατία και έβαλε στο κάδρο τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, στο θέμα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και στη Βουλή έγινε… χαμός, ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε.

Click4more Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την Χρυσή Αυγή και τις ποινές – Φωτιά έβαλαν οι δηλώσεις Κοντονή

Σε 32 λέξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται με σφοδρότητα στο μέλος του (!), ο Σταύρος Κοντονής δεν έφυγε από το κόμμα αλλά παραιτήθηκε από τα όργανα υπενθυμίζεται, τον κατηγορεί πως υιοθετεί «την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας», χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του απαράδεκτες θεωρεί πως «εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ»!

«Οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», αναφέρει το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τον Σταύρο Κοντονή.

Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις