Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για επίταξη και ιδιωτικών κλινικών

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για επίταξη και ιδιωτικών κλινικών

Με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία της Αττικής εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων της πανδημίας, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι η κυβέρνηση πέρα από την επιστράτευση των ιδιωτικών γιατρών, θα πρέπει να προχωρήσει και στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

Επισκεπτόμενος μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, αφού εξέφρασε την άποψη ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές κλινικάρχες και γιατροί του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να βάλουν πλάτη στην αντιμετώπιση της κατάστασης, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση επιλέγει να μην συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα στον χώρο της υγείας, ενώ επιλέγει να δίνει δώρο διπλά νοσήλια στις ιδιωτικές κλινικές που επιτάσσει για ασθενείς, όμως, non covid».

Εν τω μεταξύ ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στην Βουλή ζητώντας επίταξη του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ από περιστατικά covid-19, τόνισε ότι «η πανδημία στη χώρα μας είναι στη χειρότερη στιγμή της, υπάρχει λειτουργική κατάρρευση  των δημόσιων νοσοκομείων και πλήρης αδυναμία τους να καλύψουν όλες τις υπόλοιπες υγειονομικές ανάγκες της κοινωνίας».

Click4more Τσίπρας από Ερυθρό Σταυρό: Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση – Γιατί αφήνουν τις ιδιωτικές κλινικές covid – free;

Αναφερόμενος στην αξιοποίηση του «Ερρίκος Ντυνάν» επεσήμανε ότι η πρόταση  έγινε πριν από δύο μήνες και τόνισε ότι η περιορισμένη επιστράτευση του για μη covid περιστατικά δεν είναι αρκετή για να ανατρέψει την εικόνα «ιατρικής πολέμου» που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην εφημερία των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ακόμα ότι δεν είναι δυνατόν την περίοδο της κορύφωσης του επιδημικού κύματος ο ιδιωτικός τομέας που έχει χιλιάδες κρεβάτια στην Αττική να διαθέτει μόνο 250 για περιστατικά covid και τα στρατιωτικά νοσοκομεία ούτε ένα, αφήνοντας το ΕΣΥ να αποδιοργανώνεται και την επαγγελματική εξουθένωση των υγειονομικών να διογκώνεται καθημερινά.

«Είναι προφανές», ανέφερε ο κ. Ξανθός, «ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στους κλινικάρχες ότι δεν θα εμπλακούν ενεργά στην πανδημία. Γι’ αυτό  δεν τολμά να δείξει «πολιτική πυγμής» απέναντι τους και περιορίζεται μόνο στην καθυστερημένη επιστράτευση 200 ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών».

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασαν πάντως  τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί στην κοινωνία αλλά και στους φαρμακοποιούς από την κυβερνητική εξαγγελία για τα δωρεάν τεστ.

Όπως έλεγαν είναι αδιανόητο να μην έχουν συνεννοηθεί με τους ανθρώπους –τους φαρμακοποιούς- που θα αναλάβουν ένα τόσο μεγάλο όγκο έργου με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν αντιδράσεις, ενώ επεσήμαιναν ότι τα δωρεάν rapid test μπορούν να λειτουργήσουν μόνο επικουρικά. «Μόνη ουσιαστική και αυτονόητη λύση είναι η συνταγογράφηση και αποζημίωση μοριακών και rapid test από τον ΕΟΠΠΥ, που εγκληματικά αρνείται η κυβέρνηση εδώ και έναν χρόνο και οι στοχευμένοι έλεγχοι» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις