Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Μητσοτάκη σε τηλεοπτική μονομαχία πριν τις εκλογές

Σε τηλεοπτική μονομαχία καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συζητήσουν για όλα τα θέματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες .

«Το δίλημμα ‘Μητσοτάκης ή Τσίπρας’ το θέτουμε επτά χρόνια τώρα, με συνεχείς προσκλήσεις σε τηλεμαχία. Ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που το βάζει στα πόδια τρέμοντας τη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα. Η κλεψύδρα, όμως, άδειασε. Σύντομα οι πολίτες θα δώσουν την απάντηση στις κάλπες και θα φέρουν την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα», ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου .

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, όλο το επόμενο διάστημα τα στελέχη του ΣΥΡΖΑ θα αναδεικνύουν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και παράλληλα θα καλούν τον πρωθυπουργό σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Πρόθεση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε όλες τις συζητήσεις να βάζουν εκτός από τα θέματα της οικονομίας, της ακρίβειας , της υγείας , της παιδείας και τα ζητήματα που αφορούν την δημοκρατία , τους θεσμούς και τις υποκλοπές.

«Οι βίαιες ανατροπές των δημοκρατικών δεδομένων έχουν γίνει από τον κ. Μητσοτάκη. Η δική μας απόφαση και μάχη είναι να κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψει η δημοκρατία. Για να μην θεωρεί κανείς ότι επειδή έχει έναν κοινοβουλευτικό συσχετισμό θα είναι πάνω από το Σύνταγμα και τους κανόνες που διέπουν την πολιτική μας ζωή. Αυτό θα συμβεί είτε το θέλει η ΝΔ είτε δεν το θέλει. Η δημοκρατία θα νικήσει είτε αρέσει είτε δεν αρέσει στον κ. Μητσοτάκη» λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου σε δήλωση της ανέφερε μάλιστα ότι «ο κ. Μητσοτάκης, με το εκτεταμένο δίκτυο μαζικών παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων και της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, έχει δημιουργήσει μία συνθήκη ανωμαλίας στην πολιτική και την κοινωνική ζωή του τόπου. Γι’ αυτό μιλάμε για εκτροπή, για μία πραγματική υπονόμευση της δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Για τα ζητήματα της οικονομίας τόνισε ότι «την ώρα που οι πολίτες ακούν την αφήγηση της ΝΔ περί “μεγάλης οικονομικής επιτυχίας” κατά τη διακυβέρνησή της, κοιτάνε το πορτοφόλι τους και σκέφτονται τι δεν καταλαβαίνουν οι ίδιοι και τι δεν πάει καλά.

Γιατί αυτό που συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία είναι μία πραγματική διάλυση της αγοραστικής δύναμης των μισθών και των εισοδημάτων, μία τεράστια αδυναμία ανταπόκρισης στις ακραίες τιμές που υπάρχουν και στην ενέργεια και στα είδη πρώτης ανάγκης στα σούπερ-μάρκετ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τηλεδιάσκεψη ηγετών για την προστασία ανηλίκων στο διαδίκτυο – Ευρωπαϊκή ηλικία ψηφιακής ενηλικίωσης πρότεινε ο Μητσοτάκης
O Πρωθυπουργός ενημέρωσε για την απόφαση της Ελλάδας να νομοθετήσει σύντομα την απαγόρευση πρόσβασης ανηλίκων κάτω των 15 ετών σε social media, μέτρο που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2027
Κυριάκος Μητσοτάκης
«Μονομαχία» Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή: Τοξικότητα, Μυλωνάκης, υποκλοπές και ΟΠΕΚΕΠΕ στο επίκεντρο
Ο Πρωθυπουργός απαντώντας στο αίτημα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για εκλογές, σχολίασε ότι το θέτει με «σφιγμένο τρόπο» και επανέλαβε ότι οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης 14
Κουτσούμπας κατά Μητσοτάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ, υποκλοπές και κράτος δικαίου: «Είστε έκθετοι και δεν μπορείτε να το κρύψετε»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή, μιλώντας για «σάπιο κράτος» και για ένα πολιτικό σύστημα που, όπως είπε, υπηρετεί την εξουσία του κεφαλαίου και όχι τις ανάγκες του λαού
Δημήτρης Κουτσούμπας