Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» αλλαγή του εκλογικού νόμου και «σύνδεση» της αυτοδυναμίας με τη διαφορά

Αλέξης Τσίπρας

Τα προβλήματα που δημιουργεί στις βιομηχανίες η εκτίναξη των τιμών της ενέργειας θα απασχολήσει τις συνομιλίες που θα έχει σήμερα (21.03.2022) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τους εκπροσώπους των Ελλήνων Βιομηχάνων.

Εν τω μεταξύ, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έχουν στρέψει την προσοχή τους στα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα στο Σαββατοκύριακο και τα οποία κάνουν λόγο για αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι με βάση τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και εμφανίζουν τη διαφορά ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να μειώνεται, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο προκειμένου να μπορέσει να αποκτήσει την αυτοδυναμία την οποία ζητάει ο πρωθυπουργός.

Πιο συγκεκριμένα λένε ότι η κυβέρνηση εξετάζει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το πρώτο κόμμα με την αύξηση του μπόνους, ενώ σύμφωνα με τα όσα γράφονται και λέγονται, θα συνδέσει την αυτοδυναμία και με τη διαφορά που θα έχει το πρώτο από το δεύτερο κόμμα.

«Όσες φορές και να αλλάξει τον εκλογικό νόμο ο κ. Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να αποτρέψει την ήττα του στις εκλογές» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Το μόνο που θα καταφέρει είναι ένα ακόμη πλήγμα στους θεσμούς και σε όση αξιοπιστία τού έχει απομείνει».

Οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού δίνουν ωστόσο έμφαση και στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα ο οποίος το Σάββατο αναφέρθηκε στον λόγο για τον οποίο η κυβέρνηση δεν σκέπτεται να πάει σε εκλογές.

«Η κυνική παραδοχή του κ. Πέτσα πως δεν τολμάνε να κάνουν εκλογές γιατί φοβούνται ότι θα τους τιμωρήσει ο κόσμος που δεν βγάζει το μήνα, είναι ενδεικτική της κατάρρευσης του κ. Μητσοτάκη.

Αυτός που δήθεν προηγείται με 15 μονάδες, ετοιμάζει θεσμικούς ακροβατισμούς με δεύτερη αλλαγή του εκλογικού νόμου μπας και σωθεί και ομολογεί πως τρέμει τους πολίτες.

Όσο μένει γαντζωμένος στην καρέκλα του, τόσο η καθημερινότητα των πολιτών θα γίνεται πιο αβίωτη με λογαριασμούς και ακρίβεια».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις