Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ “βλέπει” μαζικούς πλειστηριασμούς και περιμένει “θέματα που θα προκαλέσουν την κοινή γνώμη”

ΣΥΡΙΖΑ

Το θέμα της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων, το οποίο πήρε πίσω η κυβέρνηση και που για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι καραμπινάτο σκάνδαλο, αλλά και το ζήτημα της πρώτης κατοικίας αναμένονται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον της αξιωματικής αντιπολίτευσης το επόμενο διάστημα αν και υπάρχουν πληροφορίες-από την Κουμουνδούρου- που λένε ότι θα προκύψουν και αλλά θέματα που θα προκαλέσουν την κοινή γνώμη. 

«Κάθε ώρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης καθίσταται κύριος υπεύθυνος για την υπόθεση των 80 εκατ. ευρώ για την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων. Κι αυτό γιατί κρατά τον κ. Βρούτση στη θέση του μετά το φιάσκο και χωρίς να έχει υπάρξει διάψευση για την οικογενειακή σχέση της συνεργάτιδας του υπουργού με συγκεκριμένο ΚΕΚ», ανέφερε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

Click4more Άγριες κόντρες Βρούτση με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ στην Βουλή για την τηλεκατάρτιση

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε ακόμα αιτιάσεις της ΝΔ πως και επί ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούνταν η ίδια διαδικασία. «Τους διαγωνισμούς για τους παρόχους εκπαίδευσης τους έκαναν επαγγελματικές ενώσεις και φορείς, όπως το Οικονομικό Επιμελητήριο, τους οποίους καλούσαμε μέσα από ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες συμμετοχής στα προγράμματα είπε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε: «το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια κατάσταση η οποία ελεγχόταν από υπηρεσίες της Κομισιόν, οι οποίες είχαν εντοπίσει ότι ως το 2014 υπήρχε υψηλό κόστος και αδιαφάνεια στα εν λόγω προγράμματα. «Εμείς θεσπίσαμε πλαίσιο με πιστοποίηση για τα κέντρα και ελάχιστο αριθμό εργαζομένων. Σχεδιάσαμε προγράμματα με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που το 75% της αμοιβής στα ΚΕΚ και το 25% στον δικαιούχο το έκανε  65% στον δικαιούχο και 35% στα ΚΕΚ».

Εν τω μεταξύ με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει πρώτα απ’ όλα τα  υποθηκοφυλακεία, ειρηνοδικεία και πρωτοδικεία, η  Κουμουνδούρου οδηγείται στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση είναι μακριά από την εξεύρεση μιας λύσης  στο θέμα της πρώτης κατοικίας. Όπως λένε μάλιστα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα -και παρά την κρίση στην οικονομία – η κοινωνία  δεν αποκλείεται να βρεθεί απέναντι σε μαζικούς πλειστηριασμούς…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις