Πολιτική

Ο Τούρκος καναλάρχης επιβεβαιώνει τις επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα για την αγορά ελληνικού καναλιού

- Η είδηση ότι ο Τούρκος επιχειρηματίας θα αγοράσει ελληνικό κανάλι προβάλλεται σε όλα τα τουρκικά μέσα
- Ο υπεύθυνος μάρκετινγκ του καναλιού TV8 επιβεβαίωσε την είδηση και δηλώνουν πως μέχρι τον Οκτώβριο θέλουν να είναι σε λειτουργία
- Δήλωσε επίσης πως ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχαν έδειξε πως είναι ιδιαίτερα θετικός σε αυτό
- Αυστηρές προειδοποιήσεις από τον Βασίλη Λεβέντη να μην τολμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι τέτοιο
- Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης διέψευσε οποιαδήποτε συμφωνία με Έλληνα ή Τούρκο επιχειρηματία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σάλο προκαλούν τις τελευταίες ώρες οι αποκαλύψεις του τουρκικού τύπου που ουσιαστικά επιβεβαιώνουν πως ο πασίγνωστος Τούρκος επιχειρηματίας και καναλάρχης έχει κάνει ήδη επαφές και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, δηλαδή τον Έλληνα πρωθυπουργό για την αγορά τηλεοπτικής άδειας εδώ στην Ελλάδα.

Οι αποκαλύψεις είχαν ξεκινήσει από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος έχει μάλιστα προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση γιατί τότε οι συριζαίοι δεν θα μπορούν να κινηθούν πάνω από τη Λάρισα.

Η επίβεβαίωση ήρθε μέσα από τουρκικά δημοσίευματα, τα οποία μάλιστα επικαλούνται τις δηλώσεις του εκπροσώπου του επιχειρηματία και τα οποία αναφέρουν πως ο νέος ιδιοκτήτης του καναλιού TV8, Ali IIicali έχεθι συναντηθεί ήδη με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και συζήτησαν το ενδεχόμενο αγοράς ενός καναλιού στην Ελλάδα.

Ο διευθυντής μάρκετινγκ του καναλιού του Τούρκου επιχειρηματία σε δηλώσεις του σε τουρκικά περιοδικά ανέφερε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαν συνάντηση, έδειξε θετικός σε αυτή την πρόθεση και ο σκοπός είναι αυτό το κανάλι να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σε όλα τα τουρκικά μέσα φέρεται να λέει πως υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις, είτε να αγοράσουν ένα ελληνικό κανάλι ή να αγοράσουν μία συχνότητα. Μάλιστα, ο ίδιος αποκαλύπτει οπως στη συνάντηση που υπήρξε με τον Αλέξη Τσίπρα εκείνος έδειξε ιδιαίτερα θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

 

Την ίδια ώρα, εξέδισε ανακοίνωση και η Ένωση Κεντρώων στην οποία αναφέρουν πως ο κ. Λεβέντης “επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά αφού υπάρχει η σχετική πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV8 της Τουρκίας σε συνέντευξη του σε γνωστό περιοδικό της χώρας του ανέφερε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τον κ. Τσίπρα για να είναι εκείνος ο ένας εκ των τεσσάρων καναλαρχών πανελλαδικής εμβέλειας που θα πάρει την σχετική άδεια».

Και συνεχίζει: «Μάλιστα δήλωσε ενθουσιασμένος γιατί από τον Οκτώβρη θα έρθει στην χώρα μας ως νέος καναλάρχης. Υπήρχαν δύο τρόποι (δήλωσε) για να μπορέσει να έρθει στην Ελλάδα ως καναλάρχης, ο ένας με το να αγοράσει κάποιο τοπικό κανάλι και ο δεύτερος με το να του δοθεί άδεια συχνότητας πανελλαδικής εμβέλειας από την κυβέρνηση. Η Ένωση Κεντρώων ζητά να μην “τολμήσει” ο Σύριζα να δώσει άδεια στον Τούρκο επιχειρηματία και παράλληλα να κλείσει κανάλια όπως το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή άλλα. Εμείς θέλουμε ανοιχτά όλα τα υπάρχοντα κανάλια ώστε να διατηρηθεί η πολυφωνία και η Δημοκρατία και να γίνει η διαχείριση των οφειλών τους αμέσως».

Η πρώτη απάντηση ήρθε από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των προέδρων στη Βουλή. Ο κ. Βούτσης δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία δέσμευση από κανένα κυβερνητικό στέλεχος ή την κυβέρνηση για τους τηλεοπτικούς σταθμούς ούτε σε Έλληνα επιχειρηματία ούτε σε Τούρκο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέχρι την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή των νέων συντάξεων χηρείας σε 8.500 δικαιούχους
«Συνολικά 8.500 δικαιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να αυξάνονται σημαντικά μέχρι και στα επίπεδα προ της περικοπής που υπέστησαν», τονίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
«Σφήνα» Τσίπρα στο ΠΑΣΟΚ βλέπει η Χαριλάου Τρικούπη: «Η χώρα δεν χρειάζεται κατεψυγμένο διπολισμό»
Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να αποτελέσει εκείνος τον «άλλο πόλο» στο δίπολο με την κυβέρνηση, κάτι που επουδενί δεν προτίθενται να επιτρέψουν
O Nίκος Ανδρουλάκης
Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο μεγάλο τεστ του Αλέξη Τσίπρα – Μεσαία τάξη, μισθωτοί, ακρίβεια και στέγη στην πρώτη γραμμή
Στις 2 Σεπτεμβρίου η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει τα χαρτιά της για την οικονομία - Στόχος είναι ένα τετραετές σχέδιο οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης, με κοστολογημένες παρεμβάσεις και σαφή κοινωνική στόχευση
Ο Αλέξης Τσίπρας 17
Παύλος Μαρινάκης: Οι συνεπείς επαγγελματίες θα δουν φοροελαφρύνσεις στα μέτρα της ΔΕΘ – Μακάρι να υπήρχαν τα λεφτά για 13ο και 14ο μισθό
Τη μείωση φορολογικών συντελεστών προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ,...
Ο Παύλος Μαρινάκης
24
Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 12 μονάδων της ΝΔ έναντι της ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Μοιρασμένοι οι πολίτες για «εκλογές τώρα»
Στο 26,5% το ποσοστό της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, μικρή πτώση για την ΕΛΑΣ, σταθερά τρίτο το ΠΑΣΟΚ. Το 12% των πολιτών «καλοβλέπει» ένα νέο κόμμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά
Κάλπη, εκλογές 230