Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Τραμπ… «έστησε» τον Μητσοτάκη στο ραντεβού – Σήμερα η συνάντηση με Έρντογαν

Ο Τραμπ… «έστησε» τον Μητσοτάκη στο ραντεβού – Σήμερα η συνάντηση με Έρντογαν

Ο πολιτικός σεισμός στις ΗΠΑ έφερε ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης που θα είχαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόναλντ Τραμπ.
Οι Αμερικανοί ενημέρωσαν την ελληνική πλευρά πως λόγω των εξελίξεων στις ΗΠΑ, η συνάντηση δεν θα γίνει.
Ανοιχτό ακόμα το ενδεχόμενο να συναντηθεί ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Όλα εξαρτώνται από τους Αμερικανούς.
Ερντογάν και… Αστόρια στο σημερινό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θύμα των ραγδαίων εξελίξεων που απειλούν τον Ντόναλντ Τραμπ ακόμη και με καθαίρεση έπεσε η προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη. Λιγότερο από μία ώρα πριν από την καθορισμένη έναρξή της, η ελληνική πλευρά ενημερώθηκε πως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θα μπορούσε να δώσει το παρών στο ραντεβού, στο ξεκίνημα  του οποίου παρούσες θα ήταν και οι δύο «πρώτες κυρίες» και θα κρατούσε περίπου 20 λεπτά.

Παραμένει έτσι άγνωστο εάν ο πρωθυπουργός θα καταφέρει να συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο πριν από την επιστροφή του στην Ελλάδα, με το ενδεχόμενο να οριστεί η συνάντηση ακόμη και σήμερα να είναι ανοιχτό, αλλά όχι βέβαιο και να εξαρτάται σε κάθε περίπτωση από την αμερικανική πλευρά και τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Έτσι, το ενδιαφέρον μοιραία στρέφεται στη σημερινή συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν. Μια συνάντηση στην οποία αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, αλλά κομβική σημασία αποκτά πλέον το προσφυγικό, ύστερα από την κάθετη αύξηση των ροών από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά του Αιγαίου και την προσπάθεια του Τούρκου προέδρου ακόμη και ν’ αναθεωρήσει μονομερώς τη συμφωνία με την Ευρώπη για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Click4more: “Προεδρική παρενόχληση”! Άγριο ξέσπασμα Τραμπ μετά το “χτύπημα” της Πελόζι!

Στο σημερινό πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη περιλαμβάνεται, επίσης, η συνάντηση με Αμερικανούς επιχειρηματίες που οργανώνεται με πρωτοβουλία του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, Ουίλμπουρ Ρος, αλλά και επίσκεψη στην Αστόρια και συνάντηση με την ομογένεια, όπου ο πρωθυπουργός αναμένεται ν’ αναφερθεί αναλυτικά μεταξύ άλλων στο σχέδιο της κυβέρνησης για την ψήφο των αποδήμων.

Σε ό,τι αφορά τις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και χθες με εκπροσώπους επιχειρήσεων σε εκδήλωση της Goldman Sachs, με τον κ. Μητσοτάκη να αναλύει το μεταρρυθμιστικό του πλάνο και να τονίζει ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τις επενδυτικές πρωτοβουλίες και την επιχειρηματικότητα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις