Τρίτη, 27 Φεβ.
17oC Αθήνα

Ο Τσίπρας απαντά για το δείπνο με τον Σακελλαρίδη: Μη τα συνδέουμε όλα με την πολιτική

Ο Τσίπρας απαντά για το δείπνο με τον Σακελλαρίδη: Μη τα συνδέουμε όλα με την πολιτική

Μέσω πηγών από το περιβάλλον του αντέδρασε ο Αλέξης Τσίπρας στη δημοσιότητα που πήρε το δείπνο που είχε χθες (14.11.2023) το βράδυ σε ταβέρνα της Νέας Σμύρνης με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να συναντήσει τον πρώην συνεργάτη του μόλις μερικά 24ωρα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, πήγε στη Νέα Σμύρνη όπου μένει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. 

Το δείπνο των δυο σε γνωστή ταβέρνα προκάλεσε συζητήσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας αντέδρασε μέσω… πηγών από το περιβάλλον του και επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί η σημασία και η…σημειολογία της συνάντησης. Το δείπνο με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο ούτε και συνδέεται με την πολιτική, ανέφεραν.

«Ο πρώην πρωθυπουργός συναντά κατά καιρούς φίλους και πρώην συνεργάτες. Τι πιο φυσιολογικό. Ας μη τα συνδέουμε όλα με την πολιτική επικαιρότητα», αναφέρουν άνθρωποι κοντά στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλοί αναρωτήθηκαν τι σημαίνει η στιγμή της συνάντησης Τσίπρα – Σακελλαρίδη αλλά και γενικότερα το τετ α τετ των δυο ανδρών, που υπήρξαν στενότατοι συνεργάτες, αλλά οι δρόμοι τους χώρισαν μετά το μνημόνιο, το δεύτερο 6μηνο του ’15. 

Από την ημέρα της παραίτησής του, μετά τη διπλή εκλογική ήττα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει το δρόμο της απόλυτης σιωπής. Δεν εμφανίστηκε καν στην Κεντρική Επιτροπή όπου συντελέστηκε η τρίτη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ από το 2010, δεν μίλησε όταν τον καλούσαν κορυφαία στελέχη του κόμματος και τώρα που οι αποχωρήσεις συνεχίζονται (ο Νίκος Τόσκας η τελευταία) εκείνος επιμένει στη σιωπή. 

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ήταν πολλά χρόνια στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα. Ήταν η επιλογή του τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Αθηναίων το 2014 και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας τον έχρισε κυβερνητικό εκπρόσωπο. 

Τον Νοέμβριο του 2015, όμως, οι δρόμοι τους χώρισαν. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μπορεί να ήταν στα στελέχη που παρέμειναν στο κόμμα μετά το μνημόνιο αλλά διαφώνησε με το νόμο για τα κόκκινα δάνεια (μνημονιακή υποχρέωση) και όταν αρνήθηκε να τον ψηφίσει, ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε να παραδώσει την έδρα του, όπως κι έγινε. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις