Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Τσίπρας απαντά στη γκρίνια με… «σκληρό ροκ» – Έτσι θα κάνει αντιπολίτευση

Ο Τσίπρας απαντά στη γκρίνια με… «σκληρό ροκ» – Έτσι θα κάνει αντιπολίτευση

Στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει ξεκινήσει η συζήτηση και σε ένα βαθμό η γκρίνια για τι είδους αντιπολίτευση θα ασκήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο, εμφανίζεται έτοιμος να ξεκινήσει το «σκληρό ροκ» αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η χρονική επιλογή δεν είναι διόλου τυχαία, αφού μέχρι τότε θα έχουν περάσει έξι μήνες από τις εκλογές του Ιουλίου και άρα η κυβέρνηση θα έχει ξετυλίξει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική που θα εφαρμόσει σε όλα τα θέματα ενώ θα έχει φανεί και σε ποιες προεκλογικές εξαγγελίες έχει κάνει πίσω.

Όπως λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιθυμεί να κάνει το ίδιο λάθος που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ήταν στην αντιπολίτευση όπου από την πρώτη εβδομάδα ζητούσε εκλογές. Αυτό που κάνουν μόνο τα στελέχη της Κουμουνδούρου το τελευταίο διάστημα είναι να αναφέρουν ότι οι εκλογές θα γίνουν συντομότερα απ’ ότι πιστεύουν στην κυβέρνηση.

Μέχρι τότε πάντως ο Αλέξης Τσίπρας έχει σκοπό να αναδεικνύει όλα τα δύσκολα θέματα που προκύπτουν καθημερινά και αφορούν τους πολίτες αλλά και τη λειτουργία της κυβέρνησης.

Κατ’ αρχήν όλα τα θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την τσέπη των πολιτών. «Το φορολογικό νομοσχέδιο ήταν τελικά πολύ κάτω των προσδοκιών που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση» λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Παράλληλα έρχονται αυξήσεις στην ΔΕΗ, ενώ ακόμα και οι χρεώσεις των Τραπεζών επιβαρύνουν την  καθημερινότητα των συμπολιτών μας».

Οι ενδοκυβερνητικές τριβές για το προσφυγικό αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως λένε στελέχη της Κουμουνδούρου, όλο το επόμενο διάστημα θα αναδείξουν τις ακροδεξιές απόψεις στελεχών της κυβέρνησης σχετικά με την αντιμετώπιση  του προσφυγικού. «Ακόμα και η ηχηρή διαφοροποίηση της Ντόρας Μπακογιάννη για τα ρατσιστικά μπάρμπεκιου που στήνονται έξω από τα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων και τα οποία υπερασπίστηκαν βουλευτές της κυβέρνησης, δεν μπορεί να διασώσει την κατάσταση στην ΝΔ. Άλλωστε  από την άλλη πλευρά ότι ο υπουργός Ανάπτυξης έσπευσε να υπερασπιστεί τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη και τον Θανάση Πλεύρη, τους βουλευτές δηλαδή, οι οποίοι συντάχθηκαν με τις ακροδεξιές απόψεις των διοργανωτών».

Παράλληλα στην Κουμουνδούρου λένε ότι η μεταφορά των προσφύγων στην ενδοχώρα αναμένεται να πυροδοτήσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ καθώς ήδη έχουν καταγραφεί σοβαρές αντιδράσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ότι τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ δύσκολα θα γίνουν αποδεκτά από τους βουλευτές του κόμματος του καθώς οι αντιδράσεις προέρχονται από την κομματική τους πελατεία.

Ένα ακόμα θέμα το οποίο αναμένεται να αναδείξει σε τοπικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση των Πανεπιστημιακών τμημάτων οι οποίες θα φιλοξενούνταν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και θα αφορούσαν 25.000 φοιτητές.  Σε αυτή την ιστορία είχαν επενδύσει οικονομικά οι τοπικές κοινωνίες που σήμερα βρίσκονται ξεκρέμαστες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις