Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο Τσίπρας αποχαιρετά τον σκιτσογράφο Γιάννη Ιωάννου

Ο Τσίπρας αποχαιρετά τον σκιτσογράφο Γιάννη Ιωάννου
Intime news (αρχείο)

Με ένα μήνυμα στο twitter επέλεξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να αποχαιρετίσει από τη δική του πλευρά τον κορυφαίο σκιτσογράφο Γιάννη Ιωάννου.

“Χωρίς το καυστικό σκίτσο του Γιάννη Ιωάννου, η δημόσια ζωή έγινε φτωχότερη. Το πενάκι του θα λείψει από κάθε σκεπτόμενο πολίτη. Συλλυπητήρια στους δικούς του”, έγραψε ο κ. Τσίπρας, στην ανάρτησή του για τον θάνατο του Γιάννη Ιωάννου.

Διαβάστε το tweet του πρωθυπουργού:

Γιάννης Ιωάννου: Ο κορυφαίος πολιτικός γελοιογράφος

Ίσως ο πλέον αγαπημένος Έλληνας σκιτσογράφος, ο Γιάννης Ιωάννου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών. Δούλεψε για χρόνια σε έντυπα και εφημερίδες και άφησε το δικό του στίγμα στην πολιτική γελοιογραφία.

Γεννήθηκε το 1944 στη Θεσσαλονίκη, έκανε σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και απόκτησε πτυχίο αρχιτεκτονικής το 1968. Φοίτησε στην E.U.P. στο Παρίσι και απόκτησε πτυχίο πολεοδομίας το 1972. Εργάστηκε σε διάφορα αρχιτεκτονικά γραφεία έως το 1975.

Δούλεψε σαν γελοιογράφος, πρώτα στο καθημερινό “Βήμα”, με το ψευδώνυμο “ΙΩΑΝΝΟΥ” (1976). Στη συνέχεια, δημοσίευσε στο σατιρικό “Ποντίκι”, και έκανε το πολιτικό κόμικ “Ο Τρίτος Δρόμος” (1982).

Επίσης υπήρξε μέλος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων και τα σκίτσα του δημοσιεύονται καθημερινά στο blog του.

Η κηδεία του γίνεται το Σάββατο (11.5.2019), στις 11:30 το πρωί στο Νεκροταφείο της Καισαριανής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις