Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο Τσίπρας έκανε το τραπέζι σε Τζιτζικώστα και Μπουτάρη – Υποδομές και Άγιο Όρος στο… μενού του γεύματος [pics, vid]

ΦΩΤΟ thestival.gr
ΦΩΤΟ thestival.gr

Το τραπέζι σε γνωστή ψαροταβέρνα της Θεσσαλονίκης έκανε ο πρωθυπουργός στον Δήμαρχο της πόλης αλλά και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Παρόντες στο γεύμα ήταν ακόμη ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη αλλά και η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο Άγιο Όρος, με τον πρωθυπουργό να ζητά να μάθει πληροφορίες για το πως εξελίσσεται η κατάσταση. Πριν αρχίσει το γεύμα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είπε ότι θα θέσει στον πρωθυπουργό τρία ζητήματα. Το ένα αφορά το προσφυγικό, το δεύτερο τις υποδομές και το τρίτο τη συνεργασία της περιφέρειας με τα αρμόδια υπουργεία.

Ο κ. Μπουτάρης από την πλευρά του είπε ότι θα θέσει και αυτός το ζήτημα των υποδομών και του ΟΑΣΘ, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του με τη λειτουργία παραρτήματος του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη. Στη συνάντηση μαζί με τον κ. Μπουτάρη είναι και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Τι είπαν Τζιτζικώστας και Μπουτάρης στον πρωθυπουργό

«Εποικοδομητική και ουσιαστική» χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τη συζήτηση, στο γεύμα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τη χαρακτήρισε «πολύ θετική ενέργεια».

Το γεύμα στην ψαροταβέρνα «Μαϊάμι» της Καλαμαριάς κράτησε κάτι περισσότερο από μιάμιση ώρα και η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ υπήρξαν και αρκετές στιγμές με χιούμορ και πειράγματα ανάμεσα στον πρωθυπουργό, τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο. Καλό ήταν το κλίμα και ανάμεσα στους κ.κ. Τζιτζικώστα και Μπουτάρη, όπως φάνηκε και από τη σύντομη κουβέντα που είχαν μετά την ολοκλήρωση του γεύματος.

«Έθεσα μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν την Κεντρική Μακεδονία. Κυρίως το προσφυγικό-μεταναστευτικό, όπου επανέλαβα την πάγια θέση μου για αποσυμφόρηση της Κεντρικής Μακεδονίας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «Το δεύτερο θέμα είχε να κάνει με τις υποδομές. Υποδομές μεγάλες της περιοχής μας οι οποίες πρέπει να προχωρήσουν. Τον ενημέρωσα για τις πλημμύρες και τις διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών. Του ζήτησα την κατασκευή ενός παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Από τον πρωθυπουργό πήρα τη διαβεβαίωση ότι θα εξετάσει όλα τα θέματα που έθεσα. Μιλήσαμε για το μετρό, το λιμάνι, το αεροδρόμιο, την αναβάθμιση της ΔΕΘ».

«Ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο γεύμα. Απολαύσαμε ψάρια από τις ωραίες θάλασσες της Χαλκιδικής και λαχανοσαλάτες από τους ωραίους λαχανόκηπους της Θεσσαλονίκης. Η συζήτηση ήταν για όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη. Από το λιμάνι και τη σύνδεση με την εθνική οδό και από το αεροδρόμιο και τη σύνδεση με τον Αξιό και το Δούναβη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπουτάρης και συνέχισε: «Από τέτοιες άτυπες συναντήσεις ποτέ δεν λύνεις θέματα. Απλώς θίγεις θέματα για να τα λύσεις. Αυτό που είναι καλό είναι ότι ο πρωθυπουργός φώναξε ουσιαστικά τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο του κεντρικού δήμου για μια στενή συνεργασία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες-βίντεο: thestival.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε