Τετάρτη, 8 Μαΐ
23oC Αθήνα

Σκέψεις Τσίπρα να… κλείσει τη Βουλή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το κλείσιμο της Βουλής και την έναρξη λειτουργίας των θερινών τμημάτων της φέρεται να έχει αποφαίσει ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Παππά και Αλέκο Φλαμπουράρη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως μετέδωσε ο ALPHA, η Ολομέλεια της Βουλής θα κλείσει και θα αρχίσει η λειτουργία των θερινών τμημάτων, όπου θα ψηφιστούν οι εφαρμοστικοί νόμοι.

Στα θερινά τμήματα, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να τοποθετήσει τους λεγόμενους “προεδρικούς” βουλευτές έτσι ώστε μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη και αν δεν έχουν έως τότε προκηρυχθεί πρόωρες εκλογές να περάσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι του Μνημονίου.

Με αυτό τον τρόπο δεν θα μπει σε νέες περιπέτειες αφού θα αποκλείσει επι της ουσίας τους βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας αλλά και εκείνους που μπορεί να μην είναι ανοικτά μαζί τους αλλά καταψήφισαν το Μνημόνιο.

Παρόλα αυτά, ο κ. Τσίπρας κινδυνεύει να δει τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας να ανεξαρτητοποιούνται και να σχηματίζουν την δική τους κοινοβουλευτική ομάδα έτσι ώστε και στα θερινά τμήματα να συμμετάσχουν και να προσπαθήσουν να κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την ζωή του κ. Τσίπρα.

Αν η κυβέρνηση κλείσει την Βουλή πάνε πίσω τα σενάρια πρόωρων εκλογών και οι κάλπες μετατίθενται προς το τέλος Οκτωβρίου. Ωστόσο, επειδή το τελευταίο διάστημα οι εκπλήξεις δίνουν και παίρνουν, δεν αποκλείεται ο κ. Τσίπρας αν το επιθυμεί να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης αφού προηγουμένως ζητήσει με επιστολή του στην Πρόεδρο της Βουλής, την σύγκληση της Ολομέλειας.

Πριν κυκλοφορήσει το σενάριο για κλείσιμο της Βουλής, οι εκλογές θεωρούνταν βέβαιες. Μάλιστα οι ημερομηνίες που ακούγονταν ήταν ή η 20η ή η 27η Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλά είναι τα στελέχη της κυβέρνησης που δεν τολμούν να βάλουν στο αθόρυβο ούτε για λίγες ώρες το κινητό τους τηλέφωνο καθώς δεν αποκλείεται η τριήμερη συζήτηση να ξεκινήσει από την ερχόμενη Παρασκευή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε