Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ο Τσίπρας παρουσιάζει τις θέσεις για το «νέο ΕΣΥ» – «Πυρά» για την στάση της ΕΡΤ

ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το ΕΣΥ και οι ΜΕΘ, ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας στην χώρα μας, και καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα στον τομέα της υγεία,  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει τις θέσεις του κόμματος του για το νέο ΕΣΥ.

Οι συνεργάτες του μάλιστα καταγγέλλουν την κρατική τηλεόραση γιατί δεν θα προβάλει την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μετά τις «δημοσιογραφικές οδηγίες» που είχαν ως στόχο την προστασία του πρωθυπουργού από το φιάσκο της Ικαρίας και το σκάνδαλο Μενδώνη/Λιγνάδη, η διοίκηση της ΕΡΤ επιχειρεί να εξαφανίσει τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Με μια πρωτόγνωρη ενέργεια για τη δημόσια τηλεόραση αρνείται να προβάλει την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην οποία θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το “νέο ΕΣΥ” λένε συνεργάτες» του Αλέξη Τσίπρα.

click4more: Δημοσκόπηση Pulse: Εμβόλιο, Λιγνάδης και lockdown (video)

Προσθέτουν πως «την προηγούμενη φορά η ΝΔ έριξε «μαύρο» στην ΕΡΤ. Σήμερα επιχειρεί να ρίξει «μαύρο» στην προβολή των θέσεων της αντιπολίτευσης από την ΕΡΤ. Η αντίληψη της ΝΔ για τη δημόσια τηλεόραση έχει πλέον διαχρονικά χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στον πρώην διευθυντή Τύπου του κ. Μητσοτάκη και σημερινό πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα μπορούμε, πάντως, να πούμε το εξής: άξιος ο νέος του μισθός».

«Ο μόνος ανέμελος ειναι ο πρωθυπουργός»

Παράλληλα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζουν και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για παράταση του lockdown για άλλες δεκαπέντε ημέρες λέγοντας «ότι οι πολίτες προσπαθούν με τεράστιες θυσίες εδώ και έναν χρόνο.

Ο μόνος που δεν προσπαθεί και συνεχίζει ανέμελος είναι αυτός και η κυβέρνησή του που έχουν τη χώρα σε lockdown τέσσερις μήνες. Ανέμελος για τη συνταγογράφηση των τεστ, για τα ΜΜΜ, για τους μεγάλους εργασιακούς χώρους, για τα σχολεία, για τις επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών.

Εν τέλει ανέμελος και όταν κατόπιν εορτής απορεί γιατί αυξάνονται τα κρούσματα».

Ερώτηση για τους εμβολιασμούς

Εν τω μεταξύ χθες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς κομματικών στελεχών της ΝΔ.  

«Παρά το γεγονός ότι οι καταγγελίες διαδέχονται η μία την άλλη, με αποτέλεσμα να ξεπερνάνε τις 30, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους είδε λιγότερες από 10 καταγγελίες» λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου και ζητούν από το υπουργείο Υγείας την κατάθεση των εγγράφων και υγειονομικών πρωτοκόλλων της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών από τα οποία να προκύπτουν με σαφήνεια η προτεραιοποίηση και τα χρονοδιαγράμματα των εμβολιασμών, καθώς και οι προβλέψεις για τις αναπληρώσεις.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις