Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Τσίπρας στη ΡΑΕ για την υπερφορολόγηση των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας

Ο Τσίπρας στη ΡΑΕ για την υπερφορολόγηση των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας

Το θέμα της φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας θα συζητήσει σήμερα (29.04.2022) το πρωί με τα στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί επίσκεψη στα γραφεία της ΡΑΕ καθώς, όπως λένε οι συνεργάτες του, η κυβέρνηση εμφανίζεται να μην κάνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση αφού δηλώνει ότι περιμένει να της σταλούν επισήμως τα στοιχεία. 

Εν τω μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιμένει η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα κατατεθεί στην ερχόμενη Τρίτη στην Βουλή και η οποία προβλέπει τη μη πληρωμή της ρήτρας αναπροσαρμογής και παράλληλα να μην γίνεται καμία διακοπή ρεύματος μέχρι να κριθεί το θέμα στα δικαστήρια.

«Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να σφυρίζει αδιάφορα και όλα τα κόμματα να στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία. Ζούμε σε ένα κράτος δικαίου, σε μία ευνομούμενη Πολιτεία και δεν μπορεί παράλογες και παράνομες πρακτικές να επιβαρύνουν τον πολίτη, σε σημείο που νοικοκυριά και επιχειρήσεις σήμερα να έχουν υπαρξιακό πρόβλημα. Διότι η ρήτρα είναι μεγαλύτερη σε πολλές περιπτώσεις από ότι ο μισθός και η σύνταξη» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες με το προεδρείο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να κινηθούν κοινοβουλευτικά καθώς θεωρούν ότι αν η τροπολογία γίνει νόμος του κράτους τότε πολύ πιο εύκολα οι πολίτες θα βρουν το δίκιο τους στα δικαστήρια.

«Όταν νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα, τότε οι νόμοι πρέπει να εφαρμοστούν. Αυτήν την πρωτοβουλία λοιπόν του ΔΣΑ και άλλων δικηγορικών συλλόγων, της ενώσεως καταναλωτών, της ΕΚΠΟΙΖΩ, στηρίζουμε. Και η πρωτοβουλία να φέρουμε το θέμα στη Βουλή και να δημιουργήσουμε ένα νομοθετικό πλαίσιο προστασίας των πολιτών το επόμενο διάστημα θα είναι που θα δώσει τη δυνατότητα να ξεφύγουμε από αυτή την τρομακτική πίεση που απασχολεί σήμερα το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας σε σχέση με τους υπέρογκους λογαριασμούς» λένε χαρακτηριστικά στελέχη της Κουμουνδούρου και προσθέτουν: «Όταν ο λογαριασμός που έρχεται υπερβαίνει το μισθό, το εισόδημα ή τη σύνταξη, μιλάμε για μία μεγάλη κατηγορία συμπολιτών μας που δεν δυσκολεύονται απλά, αλλά έχουν υπερβεί τα όριά τους», επισημαίνοντας πως πρόκειται για «νομοταγείς πολίτες, που δεν άφησαν ποτέ λογαριασμό απλήρωτο τόσα χρόνια, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουν τη δυνατότητα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις