Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ο Τσίπρας “συμβουλεύει” την Ιταλία: Σταματήστε τώρα, μετά θα είναι χειρότερα!

Ο Τσίπρας “συμβουλεύει” την Ιταλία: Σταματήστε τώρα, μετά θα είναι χειρότερα!
photo eurokinissi

Τις συνομιλίες που φέρεται να είχε ο Αλέξης Τσίπρας με Ιταλούς αξιωματούχους αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να προέτρεψε την ιταλική πλευρά να πάει με τα… νερά των Βρυξελλών και να μην επαναλάβει τα δικά του λάθη.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο Αλέξης Τσίπρας «προσέγγισε προσφατα προσωπικότητες στην Ιταλία, επειδή ως πρωθυπουργός της Ελλάδας είχε να δώσει κάποιες δικαιολογίες ή έστω εξηγήσεις και μια συμβουλή».

Στο γιατί η Ελλάδα έμεινε αμέτοχη και δεν βοήθησε τη Ρώμη στη διαμάχη που έχει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα του προϋπολογισμοι ο Αλέξης Τσίπρας “δικαιολόγησε” την στάση του αυτή λέγοντας πως “δεν μπορούσα να κάνω τίποτα γιατί θα ήμουν ο πρώτος που θα προκαλέσει υποψίες”.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα ο Τσίπρας είναι ο πλέον κατάλληλος να δώσει συμβουλές στην ιταλική κυβέρνηση καθώς είναι αυτός που έκανε πρώτος την υποχώρηση στα “θέλω” των Βρυξελλών και μετά επέβαλλε τα capital control στις τράπεζες και στους λογαριασμούς των πολιτών ώστε να αποφύγει την βίαιη κατάρρευση του οικονομικού και τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η Corriere della Sera ο κ. Τσίπρας δεν βλέπει πως μπορεί να αποφύγει η Ιταλία τη συνθηκολόγηση και τόνισε στους συνομιλητές του πως «αν έχετε μια άλλη ιδέα, όπως την αποχώρησή σας από το ευρώ, τότε… καλή τύχη». Επίσης συμβούλεψε τους Ιταλούς συνομιλητές του πως “θα ήταν καλύτερο να κάνετε σήμερα, αυτό που θα αναγκαστείτε να κάνετε αργότερα”.

Η εφημερίδα απευθυνόμενη στην ιταλική κυβέρνηση αναφέρει πως “δεν χρειάζεται η εμπειρία ενός Έλληνα πολιτικού για να καταλάβουμε τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει. Όχι μόνο η ιταλική κυβέρνηση, αλλά και ολόκληρη η χώρα πρέπει να καταλάβει”.

Πηγή: corriere

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις