Πολιτική

Ο Τσίπρας βάζει όρους για συναίνεση

Τη στιγμή που η κυβέρνηση βρίσκεται να κινείται ανεπιτυχώς ανάμεσα στην πρώτη και στην δεύτερη κατηγορία του ποδοσφαίρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας πέρασε στην αντεπίθεση και από τον Πύργο, όπου μίλησε σε συγκέντρωση του κόμματος του, έδωσε το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής που θα ακολουθήσει από εδώ και εμπρός, βάζοντας ακόμα και τους δικούς του όρους για να στηρίξει την κυβέρνηση στα εθνικά θέματα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με τη φράση «δεν μπορούμε να δώσουμε συναίνεση στο λάθος» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στα εθνικά θέματα ξεκαθάρισε ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο και φυσικά η δική του στήριξη στην κυβέρνηση δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο όπου σιγά – σιγά αρχίζουν να ξεθωριάζουν οι υποσχέσεις και να διαφαίνεται το σχέδιο της εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Σχέδιο το οποίο υλοποιήθηκε και από τη συντριπτική μερίδα των ΜΜΕ».

Click4more Παραίτηση Αυγενάκη για το “χάος στο ελληνικό ποδόσφαιρο” ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε μάλιστα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τη βαθιά χαράδρα της χρεοκοπίας. Υπήρξε στρατηγική ανόρθωση της οικονομίας και της κοινωνίας» και αναρωτήθηκε «που είναι η περιβόητη ανάπτυξη του 4%, η καταιγίδα των επενδύσεων, οι μπουλντόζες στο Ελληνικό που θα έμπαιναν την επόμενη εβδομάδα από τις εκλογές, που είναι οι αυξήσεις στους μισθούς -όταν εμείς δώσαμε 11%-, οι περιβόητες ελαφρύνσεις για τους αδύναμους και τους μεσαίους. Όλα αυτά αποδεικνύεται ότι ήταν απατηλές υποσχέσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ακόμα ότι το κυβερνητικό σχέδιο είναι να «ελαφρύνει τους έχοντες και κατέχοντες προσθέτοντας βάρη στους μεσαίους και τους αδύναμους. Ποτέ μια κυβέρνηση δεν κατάφερε τόσο σύντομα να διαψεύσει τόσους πολλούς».

Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά έκανε εκτενή αναφορά στις «μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.  Βλέπουμε απολύσεις σε κερδοφόρες εταιρείες όπως ο ΟΤΕ και οι τράπεζες είπε χαρακτηριστικά . Το τελευταίο εξάμηνο καταγράφηκαν αρνητικά ρεκόρ στην απασχόληση. Το υψηλότερο των τελευταίων 2 ετών».

Για το κοινωνικό μέρισμα ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι 2,5 εκατομμύρια πολίτες τον Δεκέμβρη δεν το πήραν. «Τώρα κατάλαβαν ότι τα «ψίχουλα» που έλεγαν ότι δίναμε εμείς ήταν κάτι σημαντικό», είπε αναφερόμενος στο θέμα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στα θέματα της παιδείας λέγοντας ότι «επιβάλλεται ένα άδικο σύστημα σε βάρος των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και στην Παιδεία», επισημαίνοντας το παράδοξο της κυβέρνησης να θεσπίσει τη βάση του 10 για την εισαγωγή στα δημόσια πανεπιστήμια, όταν κάποιος που έγραψε 5, 6 ή 7 στις πανελλήνιες εξετάσεις θα μπορεί να μπει σε ιδιωτικό κολέγιο, τα πτυχία των οποίων εξισώνονται με αυτά των δημοσίων πανεπιστημίων.

«Αυτό δεν είναι υπουργείο Παιδείας είναι υπουργείο Κολεγίων και κολεγιάς», είπε ο Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζοντας ότι το εν λόγω υπουργείο «αναστέλλει την ίδρυση 38 σχολών στο δημόσιο πανεπιστήμιο και ψηφίζουν την εξίσωση των πτυχίων» μεταξύ ιδιωτικών κολεγίων και δημόσιων πανεπιστημίων. «Αυτή είναι η αξιοκρατία και η αριστεία της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη» κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Opinion Poll για την Αττική: ΝΔ 31,5%, ΕΛΑΣ 16,9%, ΠΑΣΟΚ 10,2% – Διχασμένοι οι πολίτες για την αυτοδυναμία
Στο 64,9% η παράσταση νίκης για το κυβερνών κόμμα - Ο Τσίπρας προηγείται του Ανδρουλάκη ως πιθανός αντίπαλος του Μητσοτάκη - «Αγκάθι» η ακρίβεια, ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά
(Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 107
Σαμαράς για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Τα γεγονότα στη Λιβύη εκθέτουν ανεπανόρθωτα Γεραπετρίτη και Μητσοτάκη»
Σφοδρή επίθεση του πρώην πρωθυπουργού στην κυβέρνηση μετά την αναφερόμενη έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή της Λιβύης - «Κοιμισμένοι, κολυμπάμε στα δήθεν ήρεμα νερά με την Τουρκία»
ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 31
Το ΥΠΕΞ απορρίπτει την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή της Λιβύης: Δεν μεταβάλλει τον παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο χαρακτήρα του
«Η γεωγραφία και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν αλλάζουν με μονομερείς, νομικά αβάσιμες κοινοβουλευτικές αποφάσεις»
Υπουργείο Εξωτερικών 53
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας: AI και προσέλκυση επιστημόνων στο επίκεντρο – Ο σχεδιασμός για νέο υπουργείο
Οι νέες υποδομές «Δαίδαλος» και «Pharos», η αύξηση των δαπανών για έρευνα και η ενίσχυση της ελληνικής συμμετοχής στα ευρωπαϊκά προγράμματα
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρία Λέπτιν
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλία: «Δεν αρκεί η πολιτική αλλαγή, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής»
Συναντήσεις με επαγγελματίες της εστίασης, νέους και κατοίκους στον Βόλο και στην Αγιά - Το μήνυμα για την κοινωνική εμπιστοσύνη, η αναφορά στην Εθνική Αντίσταση και η πρόταση για το Εθνικό Ταμείο Σύγκλισης
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Ανδρουλάκης: «Αντίπαλός μου είναι ο λαϊκισμός και η διαφθορά» – Αιχμές για Μητσοτάκη και Τσίπρα, στόχος η ήττα της ΝΔ
Τι είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τις μετεκλογικές συνεργασίες, τις διαδηλώσεις στην Ευρώπη και το ιδιωτικό χρέος
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ