Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Οι αναποφάσιστοι του… ΣΥΡΙΖΑ βγάζουν νικητή στις εκλογές!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι για ακόμη μια φορά οι αναποφάσιστοι και ειδικά οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του πρώην κυβερνώντος κόμματος θα κρίνουν το νικητή. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Νέα Δημοκρατία στοχεύουν να πείσουν αυτή τη δεξαμενή ψηφοφόρων στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου του 2015.

Τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων και οι απαντήσεις που δίνουν σε αυτές οι πολίτες δείχνουν ότι μια πολύ μεγάλη δεξαμενή που φτάνει το 4,9% του εκλογικού σώματος είναι άνθρωποι που στις προηγούμενες εκλογές του Ιανουαρίου είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Ταυτόχρονα υπάρχει ακόμη μια μεγάλη δεξαμενή που αντιστοιχεί στο 3,2% του εκλογικού σώματος που αποτελείται από ανθρώπους οι οποίοι επίσης ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, αλλά στις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου δηλώνουν ότι είτε θα απέχουν είτε θα ψηφίσουν άκυρο ή λευκό.

Οι ίδιες μετρήσεις δείχνουν ότι ένα ποσοστό 14% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι θα ψηφίσει.
Όλοι οι παραπάνω μπαίνουν στο στόχαστρο στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές.

Με δεδομένο ότι υπάρχει μια τάση φυγής απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, περίπου ένα 8% δηλώνει ότι μετακινείται προς τη ΝΔ και ένα 7% προς τη ΛΑΕ, και τα δύο αυτά κόμματα δίνουν μάχη να αυξήσουν αυτά τα ποσοστά αντλώντας περισσότερες ψήφους.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει την τελική μάχη να … επαναπατρίσει αυτούς τους ψηφοφόρους, αλλά και να πείσει όσους ακόμη δεν έχουν πεισθεί αν πάνε να ψηφίσουν με τα στελέχη της Κουμουνδούρου να θεωρούν ότι αν πάνε στην κάλπη θα ψηφίσουν και πάλι ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε