Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Οι αντιδράσεις από τα κόμματα για τις δηλώσεις Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι αντιδράσεις από τα κόμματα για τις δηλώσεις Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσαν ΚΚΕ και Ποτάμι με αφορμή τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το Ποτάμι κάνει λόγο για κρεμάλες που έγιναν… μεταρρυθμίσεις, ενώ το ΚΚΕ ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται σε στυλοβάτη του σάπιου και αντιδραστικού οικοδομήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου δεν άφησαν αναπάντητες τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το Ποτάμι να κριτικάρει έντονα την δήλωση του πρωθυπουργού πως ήταν πολέμιο των δυο πρώτων μνημονίων γιατί δεν προέβλεπαν βαθιές μεταρρυθμίσεις, ενώ το ΚΚΕ τον κατηγορεί ότι αναδεικνύεται σε στυλοβάτη αυτού του σάπιου και αντιδραστικού οικοδομήματος της Ευρωπαικής Ένωσης

Ποτάμι: Παραμύθια έλεγε τότε, παραμύθια λέει και τώρα

Το Ποτάμι με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου ,Δημήτρη Τσιόδρα, τονίζει πως “ο κ. Τσίπρας λοιπόν, όπως ακούσαμε στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, ήταν πολέμιος των δύο πρώτων μνημονίων επειδή δεν προέβλεπαν βαθιές μεταρρυθμίσεις. Τον θυμόμαστε πράγματι στις πλατείες των αγανακτισμένων αγκαλιά με τους ακροδεξιούς να στήνουν κρεμάλες, επειδή δεν γίνονταν… βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που όπως ξέρουν όλοι ήταν και ο μεγάλος πόνος του. Παραμύθια έλεγε τότε, παραμύθια λέει και τώρα”

ΚΚΕ: Η ομιλία Τσίπρα μνημείο αθώωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το ΚΚΕ από την πλευρά του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει οτι “ο κ. Τσίπρας πήγε στο Ευρωκοινοβούλιο για να διαβεβαιώσει ότι, παρά τους ενδοιασμούς ορισμένων που νόμιζαν ότι ήταν “αριστερός” και “ριζοσπάστης”, έφερε σε πέρας το αντιλαϊκό έργο που ανέλαβε, εμφανίζοντας μάλιστα αυτή τη βάρβαρη πολιτική ως “νίκη του ελληνικού λαού” και ως “αλληλεγγύη της ΕΕ”! Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις συμφωνίες και δε θα επανέλθει στο παρελθόν, πράγμα που σημαίνει ότι ο λαός θα πρέπει να ξεχάσει όλα όσα έχασε.Από κει και πέρα η ομιλία του ήταν ένα ακόμη μνημείο αθώωσης της ΕΕ.

Όμως, η ΕΕ δεν ήταν, δεν είναι και δε θα γίνει ποτέ Ευρώπη των λαών και όσοι καλλιεργούν αυτήν την άποψη, ενοχοποιώντας μάλιστα συλλήβδην κάθε φωνή εναντίωσης στην ΕΕ, προσφέρουν ισχυρά όπλα σε αντιδραστικές δυνάμεις για να εγκλωβίζουν τη λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια.

Η ΕΕ είναι μια συμμαχία των αστικών τάξεων της Ευρώπης, που όσο περισσότερο αυξάνουν τα αδιέξοδα του συστήματος, τόσο περισσότερο σπαράσσεται από αντιθέσεις, τόσο περισσότερο γίνεται πιο επιθετική ενάντια στους λαούς εντός και εκτός Ευρώπης.

Αυτήν την αλήθεια όχι μόνο την κρύβει ο κ. Τσίπρας, αλλά αναδεικνύεται σε στυλοβάτη αυτού του σάπιου και αντιδραστικού οικοδομήματος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις