Πολιτική

Οι εκπλήξεις του πολυνομοσχεδίου – Πληρώνουν όλοι ΕΝΦΙΑ – Δεν εξαιρούνται ούτε τα ερείπια! – Τι αλλάζει στα ενοίκια

- Διατηρητέα άνω των 100 ετών, αλλά και τα οικόπεδα ή τα αγροτεμάχια μέσα στα οποία βρίσκονται θα υπολογίζονται στον ΕΝΦΙΑ και στον συμπληρωματικό φόρο και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου!
- Το υπουργείο προχωρά σε άρση του άβατου των τραπεζικών θυρίδων για τους φοροφυγάδες
- Οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν αναδρομικά υψηλότερο φόρο για τα εισοδήματα από ενοίκια, ακόμη και γι' αυτά που δεν εισπράττουν!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δυο καίρια πλήγματα στους ιδιοκτήτες ακινήτων και, ιδίως στη μικρή και τη μεσαία ιδιοκτησία, φέρνει το νομοσχέδιο που θα ψηφίσει την Τετάρτη η Βουλή. Πρώτον, ΕΝΦΙΑ πληρώνουν οι πάντες, ακόμη και όσοι επιβαρύνονται μόνο με 10 ευρώ και δεύτερον, καθιερώνονται υψηλοί φορολογικοί συντελεστές για τα ενοίκια, ακόμα και γι’ αυτά που δεν εισπράττουν οι ιδιοκτήτες.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του, διατηρητέα άνω των 100 ετών, αλλά και τα οικόπεδα ή τα αγροτεμάχια μέσα στα οποία βρίσκονται θα υπολογίζονται στον ΕΝΦΙΑ και στον συμπληρωματικό φόρο και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου.Το ίδιο θα ισχύσει και για τις εκτάσεις εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού. Μάλιστα, ΕΝΦΙΑ θα πληρώνεται ακόμη κι αν ο φόρος που αναλογεί είναι 1 ευρώ και 10 λεπτά.

Με το πολυνομοσχεδίο καταργείται η διάταξη που προέβλεπε ότι ο φόρος κάτω από 10 ευρώ δεν βεβαιώνεται και δεν εισπράττεται και πλέον οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ μετά από το πρώτο ευρώ. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν αναδρομικά υψηλότερο φόρο για τα εισοδήματα από ενοίκια, ο οποιος αυξάνεται από 11 σε 15%, για ενοίκια έως 12.000 ευρώ και από 33 σε 35% για το υπερβάλον ποσό.

Θα πληρώνουν φόρο ακόμη και αν δεν εισπράττουν το ενοίκιο, αφού η δυνατότητα να εκχωρούν στο Δημόσιο τα ανείσπρακτα ενοίκια καταργείται. Ετσι ούτε έξωση θα μπορούν να κάνουν σε όσους δεν πληρώνουν το ενοίκιο αφού απαγορεύεται εκ του νόμου, αλλά και τον φόρο θα πρέπει να πληρώσουν για ενοίκια που δεν πήραν.

Με το πολυνομοσχέδιο το υπουργείο εντείνει τον αγώνα του κατά της φοροδιαφυγής και προχωρά σε άρση του άβατου των τραπεζικών θυρίδων για τους φοροφυγάδες. Έτσι, θα δημεύονται οι περιουσίες όσων εντοπίζονται να φοροδιαφεύγουν για ποσά πάνω από 150.000 ευρώ.

Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει τη δέσμευση του 50% των καταθέσεών τους, το 50% των μετρητών που έχουν σε θυρίδες και το 100% του περιεχομένου των θυρίδων εκτός μετρητών, όπως για παράδειγμα κοσμήματα ή έργα τέχνης, με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη να κάνει λόγο στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο για όπλο στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής.

“Θυρίδες ανοίγονται και τώρα όταν γίνονται φορολογικοί ή άλλοι έλεγχοι, όλοι αυτοί οι έλεγχοι αποκτούν καλύτερο νομικό οπλοστάσιο διότι είναι σαφέστατος ο προσανατολισμός της κυβέρνησης να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και τη διαφθορά”, είπε.

Πηγή: Mega

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κωνσταντόπουλος του ΠΑΣΟΚ διαψεύδει ότι εξύβρισε και κινήθηκε απειλητικά κατά της Παπαδοπούλου της ΕΛΑΣ – Προαναγγέλλει μηνύσεις
Ο επικεφαλής Αυτοοργάνωσης της Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτει τους ισχυρισμούς της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Τσίπρα - «Δεν συμβαδίζει ο πολιτικός διάλογος με τη συκοφαντία»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Μελίδης: Να επιστρέψουν τις έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ έως την Τετάρτη οι ανεξάρτητοι βουλευτές
Σκληρή κριτική στους προερχόμενους από την Κουμουνδούρου, με τον εκπρόσωπο Τύπο του κόμματος να αφήνει παράλληλα αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του απέναντι στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά
Δημήτρης Μελίδης, ΣΥΡΙΖΑ
Μήνυμα Ανδρουλάκη στην Τουρκία από το Καστελόριζο: Αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Από το ανατολικότερο άκρο της χώρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε ως απαράβατη προϋπόθεση για τις σχέσεις καλής γειτονίας τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Καστελόριζο
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο Στέφανος Μάνος είχε κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος» – Δόθηκε το όνομά του σε αίθουσα του υπουργείου Περιβάλλοντος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας με το όνομα του Στέφανου Μάνου μαζί με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου, τη σύζυγο του αείμνηστου πολιτικού Kirsten και τον γιο τους Αλέξανδρο Μάνο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ονοματοδοσίας αίθουσας του υπουργείου Περιβάλλοντος σε «Στέφανος Μάνος» 5