Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Οι καθυστερημένοι υπουργοί και η παρατήρηση του Τσίπρα

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Όλα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσει το πρώτο υπουργικό συμβούλιο του 2016. Ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε φτάσει. Αλλά κάποιοι έλλειπαν.

Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ήταν προγραμματισμένη για τις 17:00. Και ενώ ορισμένοι από τους υπουργούς βρίσκονταν ήδη στις θέσεις τους και απολάμβαναν τα κουλούρια Θεσσαλονίκης, τα τυροπιτάκια και τα βουτήματα, ορισμένοι απουσίασαν.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να τους δώσει άλλη μια ευκαιρία. Και δεν ξεκίνησε τη συνεδρίαση του υπουργικού κλείνοντας την πόρτα στους καθυστερημένους υπουργούς του. Ανέβαλε για μισή ώρα την έναρξη της συνεδρίασης, ώστε να είναι όλοι εκεί.

Πέρασε η μισή ώρα, είχαν φτάσει όλοι, εκτός από δυο: τον Αλέκο Φλαμπουράρη που έφτασε προς το τέλος με τη δικαιολογία πως προήδρευε σε κάποια επιτροπή και του Ευκλείδη Τσακαλώτου που προσπαθούσε να πείσει τους δανειστές για το ασφαλιστικό και το χρέος.

Και τότε, ο πρωθυπουργός, με τον δικό του τρόπο, έβγαλε την πρώτη… κίτρινη κάρτα του 2016. «Αρχίζει η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με καθυστέρηση λόγω καθυστέρησης προσέλευσης ορισμένων υπουργών. Παρακαλώ όλοι να είστε στην ώρα σας». Την επόμενη φορά, δεν είπε…

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε