Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Οικονόμου: Εμπιστεύεται ο Τσίπρας την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη; Ζήτημα Δημοκρατίας οι απειλές Πολάκη

Οικονόμου: Εμπιστεύεται ο Τσίπρας την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη; Ζήτημα Δημοκρατίας οι απειλές Πολάκη

Δριμύτατη επίθεση στον Παύλο Πολάκη και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα (17.01.2022). Αιτία η πρόσφατη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη και ένα άρθρο του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε ότι «δημιουργείται μείζον ζήτημα Δημοκρατίας από τις απειλές του κ. Παύλου Πολάκη εναντίον της Δικαιοσύνης», ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως ταυτίζεται με αυτές τις απόψεις, αφού παρέχει κάλυψη στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι απαράδεκτοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί του κ. Τσίπρα και οι απειλές του στενού συνεργάτη του σε βάρος δικαστικών λειτουργών προσβάλλουν το Σύνταγμα και την Δημοκρατία της χώρας μας.

Εδώ τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα:

– Θεωρεί ο κ. Τσίπρας ότι ο Άρειος Πάγος υποκινείται και δεν λειτουργεί ανεξάρτητα;

– Θεωρεί ότι η ανώτατη δικαστική εξουσία στον τόπο μας λειτουργεί κατόπιν πολιτικών εντολών;

– Εμπιστεύεται -ναι ή όχι;- την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη;», συνέχισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι «η επίθεση του κ. Τσίπρα στους θεσμούς της ελληνικής Πολιτείας δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, και πολύ φοβάμαι ούτε για τελευταία. Και αυτό επειδή αποτελεί δομικό μέρος της γενικότερης στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ».

«Μήνες τώρα η αξιωματική αντιπολίτευση, εγκλωβισμένη σε σχήματα και σε λογικές ξεπερασμένων εποχών, προκειμένου  να βγει από την πολιτική της αφάνεια, άλλοτε καταστροφολογεί ασύστολα, άλλοτε διακινεί μύθους και άλλοτε στο όνομα μικροκομματικών και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων ή και προσωπικών ταυτίσεων βάλει έναντι των θεσμών και τους υπονομεύει.

Κοινός παρονομαστής όλων αυτών των επιλογών  είναι η επένδυση στο διχασμό, μήπως και κεντρίσει λίγο παραπάνω την προσοχή συγκεκριμένων κοινωνικών στρωμάτων, αδιαφορώντας όμως  για την εθνική ζημιά που προκαλεί.

Σε αυτή του την επιλογή ο κ. Τσίπρας, μαζί με τον κ. Πολάκη, ήταν, είναι θα παραμένουν μόνοι απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.  Η Κυβέρνηση, με απόλυτο σεβασμό στους θεσμούς και κυρίως απέναντι στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, πορεύεται στον 21ο αιώνα διασφαλίζοντας το κράτος και τους πολίτες σε ένα περιβάλλον μεγάλων διεθνών κρίσεων», συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις