Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Οικονόμου για καταδίκη Παππά: Άφαντος και άφωνος ο Τσίπρας – Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί την δικαιοσύνη

Οικονόμου για καταδίκη Παππά: Άφαντος και άφωνος ο Τσίπρας – Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί την δικαιοσύνη

Με νέα ανακοίνωση επανέρχεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την καταδίκη του πρώην υπουργού Νίκου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο

Ο Γιάννης Οικονόμου μιλά επίσης για αφωνία του Αλέξη Τσίπρα 4 ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου για τον στενό του συνεργάτη, και τον καλεί να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα. 

Όλη η ανακοίνωση

Σε μία φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία, όπως είναι η Ελλάδα, ισχύει η διάκριση των εξουσιών και η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια και μόνο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μη αποδεχόμενος αυτή τη θεμελιώδη συνταγματική πρόβλεψη, αμφισβητεί το σκληρό πυρήνα του Συντάγματος και του Πολιτεύματος. Όσα λένε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παππάς θα μπορούσαν να συνοψιστούν στο εξής: δεν υπάρχει νομιμότητα, υπάρχει μόνο σκοπιμότητα∙ οι αποφάσεις είναι καλές και δίκαιες μόνο όταν συμφωνούμε με αυτές, δεν υπάρχουν θεσμοί, μονάχα λαός.

Πρόκειται για απόψεις που συνιστούν τον τραμπισμό αλά γκρέκα και παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.

Το πλέον επικίνδυνο είναι ότι στο τέλος της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύονται απειλές εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον λαό να επιβάλλει δικαιοσύνη στην απονομή της δικαιοσύνης! Αυτή και μόνο η αποστροφή συνιστά εξτρεμισμό χειρίστου είδους και ευθεία βολή εναντίον της Δημοκρατίας μας. Όποιος θέλει να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη, επιδιώκει να γίνει τύραννος.

Ο κ. Τσίπρας, τέσσερις ώρες μετά την ομόφωνη απόφαση καταδίκης του παλιότερου και στενότερου συνεργάτη του, παραμένει άφαντος και άφωνος. Οφείλει να απαντήσει:
– Θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί για τα έργα και τις ημέρες του παλαιότερου και στενότερου συνεργάτη του;
– Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας;
– Θα αποσύρει από τα ψηφοδέλτια και θα διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον αμετάκλητα και ομόφωνα καταδικασμένο κ. Παππά; Αν όχι τότε για να κρατάει ο κ. Τσιπρας τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια καταλαβαίνουμε πόσο «κρατάει» ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις