Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Οικονόμου και Θεοδωρικάκος απάντησαν στο Σοϊλού: Έχουμε μέτωπο με την τρομοκρατία, δεν θα δεχόμασταν τρομοκράτες

Οικονόμου και Θεοδωρικάκος απάντησαν στο Σοϊλού: Έχουμε μέτωπο με την τρομοκρατία, δεν θα δεχόμασταν τρομοκράτες

«Αν δεν είχαμε συλλάβει τη γυναίκα αυτή, θα είχε διαφύγει στην Ελλάδα». Με αυτή τη φράση, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού ενέπλεξε τη χώρα μας στην επίθεση με τους έξι νεκρούς στην Κωνσταντινούπολη. Η απάντηση ήρθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο. 

Πρώτος στα όσα είπε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού μετά τη σύλληψη της ύποπτης για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, στην πολυσύχναστη λεωφόρο Ιστικλάλ στο Πέρα, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. 

Αφού εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια της κυβέρνησης για όσους χάθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, ο Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών το πρωί της Δευτέρας (14.11.2022), απάντησε στον Τούρκο υπουργό λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει ανοικτό μέτωπο με κάθε έκφανση της τρομοκρατίας παντού στον κόσμο.

  

Λίγο αργότερα, μιλώντας στην εκπομπή “Αταίριαστοι” στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, διεμήνυσε στον Τούρκο υπουργό ότι η Ελλάδα προστατεύει καλά τα σύνορά της και ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφός της.

«Eχουμε ήδη εκφράσει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό και τουρκικό κράτος, καταδικάζοντας την τρομοκρατική επίθεση. Είμαστε ενάντια σε κάθε τρομοκρατική πράξη και αυτή είναι μια ξεκάθαρη τοποθέτηση. Η Ελλάδα προστατεύει καλά τα σύνορά της και ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφός της. Κάθε βράδυ αντιμετωπίζουμε μεγάλη πίεση στα σύνορά μας», τόνισε.

  

Από τον τόπο της τραγωδίας, εκεί όπου έγινε χθες (13.11.2022) η έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη και σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού επέλεξε να εμπλέξει την Ελλάδα στην υπόθεση, ισχυριζόμενος ότι η γυναίκα που συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές και φέρεται να έχει ομολογήσει πως την εκπαίδευσε στο PKK, είχε σκοπό να διαφύγει σήμερα στην Ελλάδα! 

  

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα πως υπολάπτει τρομοκράτες. Ισχυρίζεται εδώ και πολύ καιρό ότι στο Λαύριο υπάρχει στρατόπεδο (!) όπου εκπαιδεύονται μέλη του PKK και όχι μόνο!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις