Σάββατο, 25 Μαΐ
24oC Αθήνα

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας υπερασπίζεται την ψηφοθηρία και όχι τον εργαζόμενο

Γιάννης Οικονόμου: Χθες έγιναν ορατοί οι διανομείς φαγητού για τον κ. Τσίπρα, σήμερα έγιναν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Αιχμηρή είναι η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση που έκανε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τους εργαζόμενους στη διανομή φαγητού, για τους οποίους είπε πως θα φέρει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, η οποία θα τους αναγνωρίζει ως κανονικούς εργαζόμενους.

«Ο κ Τσίπρας καταγγέλλει ένα καθεστώς που ίσχυε επί των ημερών του και δεν το έθιξε στο ελάχιστο. Ξαφνικά, σήμερα, ως δια μαγείας έγιναν ορατοί οι εργαζόμενοι που ήταν για τον ίδιο και την κυβέρνηση του αόρατοι όσο ήταν πρωθυπουργός. Το μόνο που καταφέρνει ο κ. Τσίπρας με τη σημερινή του ανακοίνωση είναι να απαλλάσσει από τις ευθύνες της, για την άδικη συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους, την εταιρεία, προκειμένου να ασκήσει την προσφιλή του ψηφοθηρία. Αυτήν υπερασπίζεται κι όχι τον εργαζόμενο», τονίζει ο κ. Οικονόμου και προσθέτει:

«Η αλήθεια είναι ότι ο νόμος που ψηφίσαμε βελτιώνει τη θέση των εργαζομένων και διευρύνει τα δικαιώματά τους. Υποχρεώνει τις εταιρείες να τους αγοράσουν εξοπλισμό, τους δίνει συνδικαλιστικά δικαιώματα, καθορίζει με σαφήνεια τις προϋποθέσεις για κάθε μορφή εργασίας και ισχύει σχεδόν σ´ όλη την Ευρώπη. Η σκιά της δημαγωγίας όμως όλα αυτά τα καθιστά για τον κ. Τσίπρα αόρατα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις